Počinje 3. Međunarodni glazbeni festival "Crikvenica"
Objavljeno: 05.09.2016.

Crikvenica je ovih dana domaćin trećega po redu Međunarodnoga glazbenoga festivala "Crikvenica".

Od 6. do 9. rujna 2016. uživat ćemo u ljepoti raznolikosti kulturne baštine i tradicije.

Članovi folklornih skupina, limenih glazbi i zborova dolaze iz Italije, Irana i Hrvatske, a u centru Crikvenice

će prezentirati svoje narodne običaje, muške i ženske narodne nošnje te pjesme i plesove karakteristične za kraj iz kojega dolaze. Pridružit će im se i članovi nekih od domaćih KUD-ova i glazbenika.

Zanimljivi izvorni plesovi i pjesme, zvukovi tradicijskih glazbala i živopisne nošnje će nam zvukom, slikom i pokretom ispričati priče o kulturno-povijesnome bogatstvu i promovirati različitosti među narodima.

utorak, 6. rujna, će na pozornici u centru Crikvenice nastupati Gruppo stabile "MARIA DI PIERRO" Basilicata, Italija (folklorna grupa), vokalna grupa "SU CONCORDU BANARESU" (Sardinija, Italija), folklorna grupa "Nishtman" iz Irana, folklorna grupa "A MUSETTA" (Sicilija, Italija) te tri kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske: "Vatroslav Lisinski" (Crikvenica), "Bribir" i "Dr. Antun Barac" (Grižane).

Predviđeno je da nastupi počnu u 18 i traju do 21:30 h.

U petak, 9. rujna, će u 17:30 h Crikvenicom proći velika povorka sudionika, a nastupi na Trgu Stjepana Radića kreću u 18 i traju do 20:30 h. Posjetitelje će toga dana zabavljati folklorna grupa "A MUSETTA" (Sicilija, Italija), folklorna grupa "Nishtman" iz Irana, Coro "Di Loiri" (zbor sa Sardinije), vokalna grupa "SU CONCORDU BANARESU" (Sardinija, Italija) te KUD "Sloboda" (zbor iz Hrvatske).

U slučaju lošeg vremena, svi će se nastupi održati u Hotelu "Omorika" u Crikvenici.

Organizatori 3. Međunarodnoga glazbenoga festivala "Crikvenica" su Tour Operator "Maldiviaggi" iz Italije  i Tour operator "Ruga travel groups S.A" iz Španjolske.
Suorganizatori su "Jadran" d.d. Crikvenica i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske.
Pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica.

Posjetite 3. Međunarodni glazbeni festival u Crikvenici i uživajte u društvu tradicije!

Zabavite se uz raznolike kulturno-umjetničke nastupe i upoznajte zanimljive sudionike!


Top