Dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskoga socijalnog fonda za rad pomoćnika u nastavi
Objavljeno: 05.09.2016.

Zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić je u ime Grada Crikvenice  potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskoga socijalnog fonda, Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. na svečanosti koja se održala u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Bespovratna sredstva je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodijelilo projektu ZNANJE ZA SVE II koji je Grad Crikvenica prijavio u partnerstvu s OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara. Projekt se nastavlja na prošlogodišnji, koji je također bio sufinanciran bespovratnim sredstvima iz ESF-a, a cilj mu je  osiguravanje stručne potpore pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u crikveničkim osnovnim školama. Radom pomoćnika u nastavi učenici postižu bolji školski uspjeh, razvijaju sposobnosti i vještine te se lakše uključuju u nastavne i izvannastavne aktivnosti zajedno s vršnjacima.

Ukupna vrijednost projekta je 135.968,74 kn, iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava je 114.226,06 kn, a projekt sufinancira Grad Crikvenica u iznosu od 21.742,68 kn.

Ugovore dobitnicima zajednički su uručili Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.


Top