Međunarodni glazbeni festival "Summer in Adria" u Crikvenici
Objavljeno: 11.08.2016.

Spoj raznovrsnih kultura, predivan doživljaj i opuštanje uz glazbu i ples – najkraći je opis događanja koje će Crikvenica ugostiti ovih dana. Ime mu je Međunarodni glazbeni festival "Summer in Adria", a održat će se u subotu, 13. kolovoza 2016. na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici s početkom u 20 h.

Ljetno će izdanje ovoga međunarodnog festivala okupiti oko 850 sudionika, koji će, podijeljeni u grupe,osim u Crikvenici, nastupati i u Novom Vinodolskom i Senju.

Njih će više od 300 uljepšati toplu ljetnu večer u centru Crikvenice, a dolaze iz Slovenije, Srbije, Poljske, Litve, Latvije, Rumunjske, Slovačke, Rusije, Španjolske i Mađarske.

Svojim će nas zanimljivim nastupima na crikveničkome trgu redom zabavljati: Folklorni ansambl "Warmia“ iz Poljske, Plesni studio "Motus" iz Litve, Zbor "Lyra" iz Rumunjske, Plesna grupa "Prvosienka" iz Slovačke, Plesni studio "Refresko" iz Litve, Ansambl "Spring" iz Rusije, Ženska pevačka grupa iz Srbije, Agrupación Folklórica Os Salgueiriños iz Španjolske, Ritmus Concert Band & Tiamo Modern Dance Group iz Mađarske,

Folklorna Skupina "OBREŽ" iz Slovenije, Folklorna plesna skupina "Krajna" iz Poljske, Folklorna plesna skupina "ZÉTA" iz Mađarske i folklorna plesna skupina TDA "Sprigulitis" iz Latvije.

Veliki i mali članovi ovih skupina sudjelovali su na brojnim festivalima i događanjima diljem svijeta, a svoju će ljubav prema tradiciji, kulturi i umjetničkom izražavanju kroz ples, pokret i pjesmu s radošću podijeliti s posjetiteljima crikveničke rivijere.

Posjetite Festival "Summer in Adria" u Crikvenici!
Opustite se i uživajte uz sjajne glazbene i scenske nastupe i upoznajte razne kulture.

Organizator festivala "Summer in Adria" u Crikvenici je turistička agencija "A-travel", suorganizator Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelj Grad Crikvenica.


Top