Počela je "Jakovlja 2016."
Objavljeno: 19.07.2016.

U Jadranovu se održava "Jakovlja 2016.", manifestacija kojom ovo malo primorsko mjesto svake godine tradicionalno slavi svoga zaštitnika, svetoga Jakova.

"Jakovlja" je ispunjena programom zabavnog, kulturnog, sportskog i vjerskog karaktera, a ove godine traje od 17. pa sve do 30. srpnja.

Nakon što su je u nedjelju, 17. srpnja, otvorili spretni veslači odmjeravanjem snaga na Jakovarskim veslima, a KUD "Martin Matetić" 18. srpnja posjetitelje zabavio svojim nastupom, došlo je vrijeme za nastavak.

U srijedu će u 21 h na rivi Mulini nastupati velika hrvatska pjevačka diva Radojka Šverko, a istoga će dana početi i Prvenstvo Hrvatske u boćanju za juniore.

subotu, 23. srpnja će u 9 h ispred Doma kulture početi Stolnoteniski turnir povodom proslave Sv. Jakova, u 20 h će u uvali Grabrova biti tradicionalna Fešta povodom blagdana Sv. Jakova, a za sjajnu zabavu će se pobrinuti grupa "Trend" i Mladen Grdović.

U ponoć će zabavu začiniti i uljepšati vatromet.

Nedjelja, 24. srpnja, rezervirana je za predstavu „Važno je zvati se Ernest“, i to u 21 h na rivi Mulini.

Središnji dio proslave odvija se na sam dan obilježavanja svetoga Jakova, u ponedjeljak, 25. srpnja, kada u 9 sati s Rive Muline kreće tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova po mjestu, nakon čega će se održati svečana sveta misa ispred crkve sv. Jakova, koju će predvoditi mladomisnik vlč. Goran Žan Lebović Casalonga. U 20 h će na rivi Mulini početi nastup tamburaške sekcije KUD-a Martin Matetić.

Ovogodišnja "Jakovlja" završava u subotu, 30. srpnja, kada će se u 9 h na boćalištu "Sveti Jakov" igrati Tradicionalni boćarski međunarodni turnir "Jakovlja 2016 .", u 20 h na rivi Mulini počinje Ribarska fešta.

U privitku se nalazi plakat s programom "Jakovlje 2016".

"Jakovlja 2016." vas čeka! Dođite u Jadranovo, opustite se, zabavite i uživajte u bogatom programu!

Veselimo se vašem dolasku!

Organizator "Jakovlje 2016." je Mjesni odbor Jadranovo, a u realizaciji manifestacije sudjeluju i:
Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Centar za kulturu "Dr. Ivan Kostrenčić", KUD "Martin Matetić",
Boćarski klub "Sveti Jakov", Županijska lučka uprava Crikvenica, Športsko ribolovno društvo "Tunera",
Župa sv. Jakova apostola Jadranovo, "Ekskluziva" d.o.o., Stolnoteniski klub "Sveti Jakov", "Eko-Murvica" d.o.o. i DVD "Crikvenica"


Top