Sretan vikend uz (Sr)etno Selce
Objavljeno: 06.07.2016.

Selce će ovih dana biti u tradicionalnom ruhu, a šetnja simpatičnim turističkim mjestom predstavljat će poseban užitak. Naime, 8. i 9. srpnja 2016. će se na četiri lokacije u Selcu (riva, Polača, Harmica i Tunar) održavati peti po redu etno festival (Sr)etno Selce.

(Sr)etno će Selce posjetiteljima prikazati stapanje starog i novog i otkriti vrijednu kulturno-povijesnu baštinu, uz zabavu u ugodnom i opuštenom okruženju uz more. Prezentacija narodnih običaja, raznolikih umjetničkih izričaja i domaćih proizvoda jedan su dio ove zanimljive priče o tradiciji.

Uzduž promenade će se održavati sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, a na trgu Harmica će biti ponuda autohtonih jela s područja crikveničke rivijere. U petak, 8. srpnja, će na Polači biti predstavljeni tradicionalne vještine i običaji (pranje robe na perilu, šivanje na starinskoj šivaćoj mašini, pletenje i potezanje ribarske mreže). Na lokaciji "Tunar" će se u subotu održati tradicionalna mlaća slame i plesati selačko kolo.

U programu će sudjelovati sljedeći izvođači: KUD "Neven", Folklorna grupa udruge umirovljenika "Sunce", Mauro Antić, Dječja plesna skupina KUD-a "Vatroslav Lisinski", Sastav "Klamaruša", Neven Barac, Karin Kuljanić, Mario Lipovšek Battifiaca, Robert Grubišić, Tonči Grabušić i Damjan Grbac, Maja Crnjanović, HPD  "Ferdo Rusan", Sastav  "Mistral", Klapa "Sveta Jelena", Folklorna i plesno-scenska skupina KUD-a "Vatroslav Lisinski", Joso Butorac.


Top