Veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska posjetila Crikvenicu
Objavljeno: 30.06.2016.

Crikvenicu je jučer posjetila veleposlanica Republike Makedonije u Hrvatskoj, njena ekselencija Daniela Karagjozoska.

Veleposlanice se sastala s gradonačelnik Grada Crikvenice Damirom Rukavinom i njegovim suradnicima. Gradonačelnik Rukavina upoznao je veleposlanicu s povijesno-kulturnim vrijednostima Crikvenice, predstavio brojne potencijale grada, kako na turističkom, tako i na kulturnom i gospodarskom planu.

Susretu su nazočili predstavnici gradskih komunalnih poduzeća, udruženja obrtnika, LAG-a, Poduzetničkog centra, kao i poduzetnici s područja Grada Crikvenice. Upoznavši veleposlanicu sa svojim djelovanjem, poduzetnici su sagledali mogućnosti koje pruža suradnja s Makedonijom. Veleposlanica je predstavila broje mogućnosti uspostave što bolje suradnje na različitim poljima. Kao jedan od najbitnijih preduvjeta za uspostavljanjem što bolje suradnje veleposlanica je istaknula uspostavljanje bolje prometne povezanosti.

Gradonačelnik Rukavina je tim povodom istaknuo kako se nada da će ovaj susret rezultirati uspostavljanjem što boljih odnosa i razvoja suradnje na gospodarskom planu, a posebice po pitanju turizma. 

Osim susreta s gradonačelnikom i poduzetnicima, upriličen je i ususret veleposlanice s njenim sunarodnjacima, Crikveničanima makedonske nacionalnosti.

U okviru posjeta veleposlanica Makedonije obišla je Crikvenicu te posjetila Muzej grada Crikvenice gdje je u tijeku izložba o povijesti turizma u Crikvenici pod nazivom Cirkvenica.

 


Top