Ovaj tjedan Festival cvijeća i Županijska smotra učeničkih zadruga u Crikvenici
Objavljeno: 13.04.2016.

Proljeće je stiglo, a s njime i duži i topliji dani. Stvoreni za boravak na otvorenom i uživanje u brojnim aktivnostima. Centar Crikvenice će ovoga tjedna biti još ljepši i veseliji. Ukrasit će ga predivno i raznovrsno cvijeće i biljke, i to u sklopu proljetnoga, 15. Festivala cvijeća, koji će se održavati od 14. do 17. travnja. Posjetitelje očekuje prodajna izložbu cvijeća, sadnica i vrtnog programa, a izlagači će im zasigurno dati brojne korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju vrta i okućnice. Radno vrijeme sajma je od 9:00 do 19:00 sati.

Otvorenje Festivala cvijeća je u četvrtak, 14. travnja u 11 h na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a svojim će ga nastupom uljepšati djeca iz Dječjeg vrtića "Radost" te crikveničkih osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara. Organizator 15. Festivala cvijeća je "Alpe-Adria-Expo" d.o.o., suorganizatori TZG Crikvenice i "Eko-Murvica" d.o.o., a pokrovitelji Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.

Osim toga, crikvenički će trg u petak, 15. travnja ukrasiti i maštoviti i originalni radovi tridesetak vrijednih učeničkih zadruga iz Primorsko-goranske županije. Naime, Učenička zadruga "Zvončica" iz crikveničke Osnovne škole Zvonka Cara domaćin je XV. Županijske smotre učeničkih zadruga. Mladi će kreativci svoju radosnu energiju prenijeti posjetiteljima, koji će uživati u izložbi na otvorenom i moći kupiti jedinstvene suvenire ili poklone za svoje najmilije.

Program smotre:

8:00 - 10:00 - dolazak sudionika i postavljanje izložbe
10:00 - 10:30 - otvaranje smotre
10:30 - 13:00 - prikaz i vrednovanje rada mladih zadrugara
15:30 - objava rezultata
16:00 - podjela diploma i priznanja

Smotra će se održati u suradnji s Učeničkom zadrugom "Cibor" iz crikveničke Srednje škole dr. Antuna Barca te pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Posjetite Rivijeru Crikvenicu, uživajte u prekrasnim proljetnim danima i razveselite sebe i svoje najmilije suvenirom, cvijetom ili nekim drugim poklonom!

 


Top