Prvi Springfest u Crikvenici
Objavljeno: 21.03.2016.

Prvi Springfest donio nam je predivno vrijeme, čitav niz manifestacija i prepun crikvenički trg. Manifestacija je započela u petak 18. ožujka trodnevnim Međunarodnim sajmom cvijeća. Dvanaest izlagača svojim šarenim sadnicama ukrasili su centar Crikvenice. Dragi gosti iz gradova prijatelja Kidričeva i Zaboka, ali i iz svih ostalih krajeva hrvatske, pobrinuli su se da naš cvjetni krug prijateljstva cvjeta u najljepšim bojama.

U subotu 19.03. je PD Strilež provelo naše sugrađane Ljubavnom cesticom, a u nedjelju 20.03. BK Crikvenica okupio je zaljubljenike u vožnju biciklom na biciklijadi uz more Crikvenice do Jadranova.

Springfest nedjelja donijela je i Festival salata na kojem su posjetitelji osim onih nešto poznatijih povrtnih salata, salata s piletinom, plodovima mora ili tunom, mogli probati i one egzotične i nesvakidašnje kao što je salata od zebre ili rolice od krokodila.

U popodnevnim satima sve okupljene razveselio je koncert polaznika glazbene škole koja djeluje pri OŠ Vladimira Nazora kao i popularni izvođač Luky. Za dobru atmosferu pobrinuo se i popularni voditelj Mario Batiffiaca. Naše Biblice, prvi crikvenički čitateljski klub proslavile su prvi rođendan i svoju slavljeničku tortu podijelile sugrađanima, a Udruga Kušac počastila nas je zanimljivom predavanjem o sreći. Kako bi svatko kući ponio uspomenu s Springfesta, na trgu je postavljena i popularna Fotkaona u kojoj su mogle izraditi fotografije.

Za sam kraj, u nebo smo pustili na stotine lampiona dobrih želja koje su članice Učeničke zadruge Zvočica iz OŠ Zvonka Cara prodavale po promotivnim cijenama te iz Crikvenice prema cijelom svijetu poslali obilje sreće i to baš 20. ožujka na Međunarodni dan sreće.


Top