Radovi na sanaciji stijenskog  pokosa u Havišću u punom jeku
Objavljeno: 05.02.2016.

Sredinom listopada prošle godine započeli su radovi na sanaciji stijenskog pokosa u uvali Havišće u Jadranovu. Radi se o specifičnim radovima kod kojih je bio potpuno onemogućen prilaz strojeva pa je su svi strojevi i potrebna oprema dopremani morskim putem. Osim toga, posebnost ovih radova je u tome što oni osim klasičnih građevinskih radova obuhvaćaju i alpinističke radove te pomorske radove, kao i angažman posebno obučenih radnika za rad na velikim visinama i s alpinističkom opremom. Zbog toga bismo mogli reći da je ovo jedno od tehnički najzahtjevnijih gradilišta u proteklih nekoliko godina na području Grada Crikvenice.

Zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić obišao je gradilište te istaknuo kako je opasnost od odrona dugi niz godina predstavljala prijetnju kupačina, ali i vlasnicima kuća u neposrednoj blizini pokosa te se upravo iz tog razloga krenulo se s projektom sanacije.

Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci 2014. godine izradio je glavni i izvedbeni projekt sanacije stijenskog pokosa, a 2015. godine Grad Crikvenica proveo je otvoreni postupak javne nabave.

Radovi na sanaciji stijenskog pokosa izvršit će se na dužini od oko 120 m dužine i do 20 m visine, a ukupna vrijednost ove investicije iznosi oko 1.200.000 kuna. Završetak radova planiran je ožujku ove godine.


Top