Crikvenica ugostila "Kvarner 365(6) dana zdravlja"
Objavljeno: 27.11.2015.

Bura koja je ovih dana zavladala Kvarnerom nije pomrsila planove organizatoru - Turističkoj zajednici Grada Crikvenice te suorganizatorima - Thalassotherapiji Crikvenica i Klasteru Zdravstvenog turizma Kvarnera, koji su iznimno zadovoljni ovogodišnjim 3. Međunarodnim turističkim forumom "Kvarner - 365(6) dana zdravlja", jer u crikveničkoj Thalassotherapiji se u četvrtak, 26. studenoga, okupilo osamdesetak uzvanika te domaćih i stranih stručnjaka.

Forum je svečano otvoren u jutarnjim satima, a pozdravnim su se govorima uzvanicima na početku obratili organizator i suorganizatori: Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice, Damir Lončarić, ravnatelj Thalassotherapije Crikvenica i Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Potom su redom govorili predstavnici pokrovitelja: Silvia Crnić, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice, Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, Ivo Bašić, savjetnik u Ministarstvu turizma te Miljenko Bura, pomoćnik ministra zdravlja. Više se puta istaknula važnost zdravstvenog turizma, koji ima bitnu ulogu u produženju turističke sezone na cijelu godinu te potreba konstantnog ulaganja u kvalitetu na svim razinama, od infrastrukture i ponude u destinaciji pa do edukacije kadrova.

Svaka od četiriju tematskih cjelina sastojala se od zanimljivih i edukativnih izlaganja te konstruktivnih rasprava, u koje se uključio veći broj uzvanika. Prva je od njih objedinila razvoj i zakonodavni okvir, a otvorio ju je Neven Ivandić iz Instituta za turizam, predstavivši Akcijski plan razvoja zdravstvenog turizma Republike Hrvatske. O podršci državne administracije kao preduvjetu organiziranog razvoja u zdravstvenom turizmu govorio je Miljenko Bura, kazavši da je Kvarner regija koja pokazuje dobar primjer kako se udruživanjem i suradnjom zdravstva, turizma i gospodarstva postižu bolji rezultati. O zdravstvenom turizmu kao jednome od ključnih proizvoda unutar koncepta "Croatia 365" govorio je Milo Sršen iz Hrvatske turističke zajednice. Zatim je započela cjelina u kojoj su predstavljene marketinške aktivnosti, prodaja usluga i primjeri dobre prakse. Četiri vrsne predavačice, Gordana Kalan Živčec iz Slovenije, Natasa Jansen iz Njemačke, Linda Briggs iz Velike Britanije te Natalia Strokovska iz Ukrajine, u svojim su zanimljivim predavanjima predstavile međunarodna iskustva, od toga koliko je, prije svega, važan osoban pristup pacijentu i koji su faktori presudni kod odabira destinacije za liječenje pa do toga kako što bolje povezati ponudu, ići u korak s aktualnim trendovima i istaknuti se na tržištu. Važnost kvalitete usluge i edukacije kadrova prisutnima su svojim zanimljivim prezentacijama približili Tamas Gyulai, Ranko Režek i Alfred Franković. U posljednjemu bloku, posvećenome Kvarneru, na početku je Irena Peršić Živadinov istaknula kako je zdravstveni turizam na Kvarneru upravo najstariji turistički proizvod, koji se uspješno razvija u skladu s aktualnim turističkim trendovima. O tome kako na razini subregije Rivijere Crikvenica - Novi Vinodolski - Vinodol što bolje povezati ponudu zdravstvenog turizma s komplementarnim uslugama u destinaciji, poput sporta i rekreacije, gastronomije i manifestacija, govorila je Marijana Biondić, a ovogodišnji je forum zaključen prezentacijom najnovije velike investicije u Medicinski rehabilitacijski centar Thalassotherapije Crikvenica, koju su održali Damir Lončarić, Dario Antić i Silvije Šegulja.

Nakon pauze u kojoj je domaćin uzvanicima pripremio zdrav i ukusan ručak, poslijepodnevni su sati bili rezervirani za poslovnu radionicu, na kojoj su sudionici, u ugodnoj i ležernoj atmosferi, predstavili ili se zanimali za raznovrsnu ponudu te razgovarali o potencijalnoj suradnji u budućnosti.

Zanimljiva i poučna izlaganja, razmjena vrijednih poslovnih iskustava u pauzama, početak uspješne suradnje te ugodno druženje domaćih i stranih sudionika - najkraći je opis 3. Međunarodnoga turističkog foruma "Kvarner - 365(6) dana zdravlja".

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: Thalassotherapia Crikvenica, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

Pokrovitelji: Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravlja, Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Hrvatska gospodarska komora i Turistička zajednica Kvarnera


Top