3. Međunarodni turistički forum "Kvarner 365(6) dana zdravlja" u Crikvenici
Objavljeno: 20.11.2015.

Uskoro će Rivijera Crikvenica već treću godinu zaredom biti ponosan domaćin jednoga vrijednoga skupa. Naime, 26. studenoga 2015. će se u Thalassotherapiji u Crikvenici, ustanovi s bogatom tradicijom od preko pola stoljeća, održati 3. Međunarodni turistički forum "Kvarner - 365(6) dana zdravlja". Vrijednost turističkoga foruma i ove su godine prepoznali uvaženi pokrovitelji: Predsjednica Republike Hrvatske, gđa Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravlja, Hrvatska gospodarska komora, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera i Grad Crikvenica.

Forum je prvi put održan u crikveničkoj Thalassotherapiji 2013. godine, i to povodom obilježavanja 125. godišnjice turizma u Crikvenici. Prvome forumu nije slučajno nadjenuto ime "Crikvenica - rivijera zdravlja", jer je, prije svega zbog prirodnih blagodati, ova rivijera još u 19. stoljeću među prvima u Hrvatskoj započela njegovati tradiciju zdravstvenoga turizma. Prirodni ljekoviti činitelji, poput zdrave i povoljne klime i mikroklime te čistoće zraka i morske vode i danas pomažu u prevenciji, oporavku i rehabilitaciji raznih bolesti i poboljšavaju kvalitetu života. Tradiciju kvalitetnih i vrhunskih zdravstvenih usluga na crikveničkoj rivijeri uspješno njeguju zdravstvene ustanove i ordinacije.

Osnovni ciljevi Turističke zajednice Grada Crikvenice i Thalassotherapije Crikvenica od početka su bili da forum bude dodatan poticaj daljnjem razvoju zdravstvenog turizma na Rivijeri Crikvenica te da se nove spoznaje s foruma svake godine uspješno implementiraju u ponudu zdravstvenog turizma.Forum je u 2015. dobio još jednoga vrijednog suorganizatora - Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, što svakako utječe i na kvalitetnije povezivanje i prezentaciju ponude zdravstvenog turizma na razini Primorsko-goranske županije.

Turistički forum i dalje doprinosi primjeni aktualnih teorijskih znanja, spoznaja i trendova u praksi te naglašava strateški značaj i važnost razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Kao i prethodnih, forum i ove godine okuplja eminentne domaće i strane predavače i sudionike iz područja medicine i gospodarstva, koji će putem prezentacija i konstruktivnih rasprava formirati zaključke vezane uz zdravstveni turizam u Hrvatskoj, ali i na globalnoj razini. Osim uglednih predavača iz Hrvatske, svoja iznimno vrijedna znanja i iskustva na ovogodišnjemu forumu predstavljaju i stručnjaci iz Slovenije, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske i Ukrajine. Osim što je od 2015. dobio međunarodni karakter, forum je nadopunjen i novim sadržajem - poslovnom radionicom.

3. Međunarodni turistički forum "Kvarner - 365(6) dana zdravlja" bit će podijeljen u 4 tematske cjeline: Zdravstveni turizam - razvoj i zakonodavni okvir, Zdravstveni turizam - marketinške aktivnosti, prodaja usluga i primjeri dobre prakse, Zdravstveni turizam - kvaliteta usluge i edukacija kadrova i Kvarner - 365(6) dana zdravlja, od kojih će svaka obuhvaćati nekoliko zanimljivih stručnih izlaganja, nakon čega slijedi rasprava.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: Thalassotherapia Crikvenica, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera
Pokrovitelji: Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravlja, Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Hrvatska gospodarska komora i Turistička zajednica Kvarnera


Top