Crikvenica izdvojila preko 880.000 kuna  za poticanje poduzetništva
Objavljeno: 13.11.2015.

Jučer su u prostorijama Grada Crikvenice potisani ugovori s trećim krugom poduzetnika kojima su odobrene bespovratne subvencije u cilju poticanja njihovih poduzetničkih ideja i razvoja poslovanja.

Na temelju javnog poziva koji je raspisan početkom godine, zaprimljen je 31 uredan zahtjev te je odobreno gotovo 250.000 kuna. Najveći broj zahtjeva, njih čak dvanaest, podneseno je za mjeru Nabava i ugradnja strojeva i opreme, no interes nije izostao ni za druge mjere pa je tako osam zahtjeva odobreno za mjeru Žensko poduzetništvo, po tri zahtjeva odobrena su za mjere: Implementacija grafičkog dizajna, Inicijalni troškovi- poduzetnici početnici te Troškovi obrazovanja, stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika, a po jedan zahtjev odobren je za mjeru Očuvanje deficitarnih zanimanja i Program energetske učikovitosti.

Osim niza mjera kojima se nastoji pružiti što veća pomoć poduzetnicima s područja Grada, dodatna pogodnost koju im Grad pruža je također i subvencioniranje kamatnih stopa odobrenih kredita. Ukupno je odobreno pet takvih zahtjeva za kredite u vrijednosti od preko 5 milijuna kuna uz subvenciju kamatne stope od 2, odnosno 3%. Za ovu vrstu subvencija Grad će izvojiti nešto više od 250.000 kuna.

Kada ovim brojkama pridodamo sufinanciranje LAG-a i Poduzetničkog centra, kao i sufinanciranje djelatnosti Zračne luke Rijeka i programa u turizmu, Crikvenica je u ovoj godini izvojila više od 880.000 kuna za različite oblike poticanja i razvoja poduzetništva.

Zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić, prilikom svečanog potpisivanja ugovora izrazila je svoje zadovoljstvo time što su poduzetnici iskoristili sva predviđena sredstva. Naglasila je kako je ovo prvi put da je ovakav interes među poduzetnicima za mjere Grada Crikvenice. Najavila je novi javni poziv koji je već u pripremi i bit će objavljen početkom iduće godine. Mjere će se mijenjati i prilagođavati prema potrebama poduzetnika, a sve u cilju da se kroz bespovratne potpore, subvebncioniranje kamatnih stopa, ali i kroz niz drugih mjera koje Grad provodi, nastavi razvijati povoljna poduzetnička klima u Gradu Crikvenici.


Top