Uspješna sportska jesen crikveničkih sportaša
Objavljeno: 28.10.2015.

Gradonačelnik Grada Crikvenice, 27.listopada 2015. u 13,00 sati, upriličio je svečani prijem za osmoricu sportaša koji su svojim iznimnim uspjesima i sportskim postignućima pronijeli glas svojega grada na Svjetskim prvenstvima na kojima su sudjelovali.

Malo se koji grad u Republici Hrvatskoj približne veličine, pa i veći, može pohvaliti ovolikim brojem izvenserijski uspješnih sportaša u više različitih sportova, zbog toga se ponosimo s Vama, hvalimo se i dičimo rekao je u svom govoru gradonačelnik, poimence nabrajajući osmoricu vrhunskih sportaša.

Rezultati koje su ovi sportaši postigli posljedica je njihovog marljivog treninga, talenta i stručnog rada njihovih trenera, te rukovodstva klubova.
Svojim rezultatima su Grad Crikvenicu postavili visoko na ljestvici sportskih uspjeha. 
U rijetko viđenoj prigodi ugostili smo svjetske prvake, mlade talente, trenere reprezentacija...

Grad Crikvenica je nastojao svaki njihov odlazak na Svjetska prvenstva popratiti u skladu s mogućostima planiranih sredstava Proračuna.
Njihov sportski put od početka je nagovještavao da će talent popraćen marljivošću uz stručan trenerski rad i organiziranost njihovih klubova, uz popratnu snagu njhovih obitelji, ubrzo polučiti visoke rezultate.
Njihovi postignuti rezultati, posljedica velikog truda i odricanja, čine nas ponosnim, i stoga im želimo i na ovaj način dati priznanje, pohvaliti trud, i zaželjeti nastavak ovih uspješnih uglavnom mladih sportskih karijera.
Ova imena zaista nisu ni na svjetskoj razini nepozanica, a kamoli u našem gradu, stoga nam je izuzetna čast što Vam možemo čestitati i ovom prilikom:

Leo Brnić i Marino Milićević, boćari ponikli u klubovima sa područja Grada Crikvenice, (BK Gornji kraj Crikvenica i BK Sveti Jakov, Jadranovo),danas stalni reprezentativci od pionirskih i kadetskih natjecanja su iskakali svojim talentom i kvalitetom, te su već u juniorskim godinama ubrzo dolazili i rezultati koje su ubrzo prepoznali i jači klubovi, te su danas Leo i Marino boćari, Boćarskog kluba „Zrinjevac“ iz Zagreba (nakon Leovog dugogodišnjeg igranja za riječki Boćarski klub Benčić Wargon).
Gledajući unatrag nekoliko godina nema toga što u boćarskom sportu nisu osvojili: Svjetski prvaci U 18; U23, u paru u brzinskom izbijanju, zlatni na Europskim prvenstvima, rekorderi u brzinskim izbijanjima, nagrađivani sportaši i u PGŽ, zlato na Mediteranskim igrama, finale u Kupu Europskih prvaka, (Brnić). Na Svjetskom prvenstvu u Rijeci održanom krajem rujna, Leo i Marino su pred ovacijama domaće publike koja je kraj natjecanja dočekla na nogama postali Svjetski prvaci u štafetnom izbijanju pogodivši 57/61, ispred talijanskog boćarskog para s rezultatom 52/59. To što im je svjetski rekord izmakao za dlaku nadoknadili su nedavno u Jadranovu. Željeli su srušiti svjetski rekord u štafetnom izbijanju u trajanju od jednog sata. Boćarski klub Bk Sv.Jakov im je u tome pomogao, pripremiviši izuzetan spektakl, i tako sad Jadranovo i Grad Crikvenica imaju svjetski rekord postignut na domaćem terenu. Nadmašen je pet godina star svjetski rekord kojeg su držalo Slovenci Borčnik i Petrič, iz 2010. god. Naši boćari pogodili su 605 boća od 634 izbačaja !!!!! Dana 28.08.2015. Jadranovo ostaje trajno zabilježeno u povijesti hrvatskog i svjetskog boćanja!

Matej Uremović, hrvatski juniorski reprezentativac u boksu, član BK Rijeka, od malih nogu, je svojom upornošu i talentom plijenio pozornost izuzetnim sportskim predispozicijama, i nakon što je donesena odluka o sportu kojim će se baviti, uspjesi su se počeli nizati, kao da iza njih ne stoji osim mukotrpnih treninga koje boksački sport zahtijeva i svakodnevno putovanje u Rijeku na trening, nakon odrađenih školskih obveza ! U svojim uzrastima s lakoćom je, koristeći svoje izuzetne tjelesne preispozicije, vještinom viteškog boksača, nadmašivao svoje vršnjake.
Nastupima na Europskim i Svjetskim prvenstvima u mlađim kategorijama, stjecao je neophodno iskustvo i samopouzdanje, spomenuti ćemo treće mjesto na mlađekadetskom prvenstvu 2013. U Irskoj, a 2015.u Ukrajini, na europskom prvenstvu za juniore također treći. Sudjelovanjem na Svjetskom prvenstvu za juniore u rujnu ove godine, za reprezentaciju Hrvatske, napravljen je veliki iskorak ka velikoj boksačkoj karijeri, koju mu od srca želimo!

Siniša Budisavljević, reprezentativac, član PŠRD „Tunera“ Jadranovo, ujedno i predsjednik kluba, svojm agilnošću i trudom osim redovne djelatnosti kluba, organizira i događanja, natjecanja koja su zapažena odličnom organiziranošću i posjećenošću.
Odlaskom na Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz brodice za seniore u rujnu u Irskoj, Siniša je osvojio 2. mjesto čime je pridonio i ekipnom uspjehu hrvatske ekipe koja je to natjecanje završila kao treća na svijetu! Moramo naglasiti da je vrlo teško upasti u bilo koju hrvatsku sportsku reprezentaciju, a hrvatska muška ribolovna reprezentacija je na zadnjih šest svjetskih prvenstava osvojila pet odličja, što dovoljno govori i o težini ulaska u odabrano društvo i o težini zadržavanja kvalitete u čemu su i puno „bogatiji“ sportovi popustili.
Poželimo stoga Siniši uspješan nastavak kvalitetne sportsko ribolovne karijere !

Mauro Lukšić, stalni reprezentativac, član PŠRD „Arbun“ iz Crikvenice, već od mlađih uzrasta, navikao nas je na šampionske titule, zbog čega je i godinama dobivao priznanja i pohvale na svečanostima sportaša godine u Crikvenici, bilo sam bilo u paru. (u 2009. Svjetski prvak u štapu s obale U 16 pojedinačno i ekipno s reprezentacijom Hrvatske u Egiptu, sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2010.; drugo mjesto ekipno na svjetskom prvenstvu u Crnoj Gori, 2012., peto mjesto prošle godine u Engleskoj) Uz osvajanje velikog broja titula županijskih državnih i svjetskih, svoju dosadašnju karijeru okrunio je Hrvatskim ekipnim zlatom, a broncom pojedinčano na Svjetskom prvenstvu u udičarenju iz usidrene brodice za kategoriju U 21 što se održala u Supetru na otoku Braču početkom listopada ove godine. Želimo mu i u seniorskoj konkurenciju u koju će skoro prijeći, konstantu sportsko ribolovnih uspjeha!

Rene Kaliman, najmlađi među nama danas, ima najsvježije sportske uspjehe. Rene je rođen 2003. godine, član je Savate kluba REFUL Crikvenica, izabran je u nacionalni taekwondo team, s kojim je predstavljao Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj proteklog vikenda. Vratio se je sa četiri medalje: 1.mjesto do 35 kg u ITF-TKD kategoriji; 1.mjesto do 40 kg u istoj kategoriji; u Kickboxingu: 2.mjesto do 35 kg light contact i 2.mjesto do 35 kg semi contakt). Postignuti uspjesi govore da je riječ o vrlo talentiranom mladom sportašu, čiji će talent marljivim treningom tek doći do izražaja.

Leon Kljuš, član JD „Val“ Crikvenica, već poznato jedriličarsko ime usprkos tome što je kadet, navikao nas je na uspjehe a natjecanjima u Hrvatskoj i nastupima na europskim prvenstvima. Već 2012. godine je bio prvi na kriterijskoj ljestvici Hrvatskog jedrilčarskog saveza, najbolji sportaš Grada Crikvenice, u 2014. godini bio na Europskom prvenstvu pojedinačno 19. a ekipno četvrti. Ove godine u mjesecu kolovozu sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj u Klasi Laser 4.7 i Laser ,u 11 regata je zauzeo 36.mjesto ukupno i 11.mjesto u svojoj kategoriji do 16 godina, od ukupno 264 jedrličara iz cijelog svijeta.
Na istom svjetskom prvenstvu sudjelovao je i Patrik Car, također član JD Val Crikvenica, također kategorizirani sportaš HOO.
S ovim uspješnim jedriličarima dugi niz godina radi i trener crikveničkog JD „Val-a“ Robert Jurinčić, već niz godina i jedan od trenera reprezentacije Hrvatske.

Nakon ovih uspjeha, koji su svi postignuti krajem ljeta i početkom jeseni, možemo zaključiti uspješnu i plodnu sportsku jesen u Crikvenici, te svim sportašima čestitamo i želimo uspješan nastavak sportske karijere, i osobnu sreću!

Gradonačelnik Grada Crikvenice, 27.listopada 2015.


Top