Savršeni vikend uz 9.dane AD Turresa u Crikvenici
Objavljeno: 20.05.2015.

Bliži se povratak u antičko doba. Ovo uzbudljivo povijesno razdoblje će puna dva dana, 23. i 24. svibnja 2015., vladati Crikvenicom. Ovogodišnji, 9. po redu Dani Ad Turresa donose zanimljivih, zabavnih i edukativnih sadržaja. Program će se održavati na dvjema lokacijama, i to u subotu, 23. svibnja u centru Crikvenice, na Trgu Stjepana Radića te u nedjelju, 24. svibnja u Preradovićevoj ulici pokraj Muzeja Grada Crikvenice, gdje će posebno uživati mališani, koji će kroz igru i animaciju istovremeno učiti, savladavati nove vještine i zabavljati se.

Posjetitelji će doživjeti i nakratko osjetiti kako se živjelo, radilo i uživalo prije otprilike 2.000 godina. Upoznat će vrijednu arheološku baštinu crikveničke rivijere i saznati što su sve Rimljani proizveli na ovim prostorima.

Družit će se sa slavnim povijesnim osobama - Cezarom i Vespazijanom te uživo gledati carsku povorku i postrojavanje hrabrih legionara.

Večer će začas proletjeti uz uzbudljive borbe gladijatora, atraktivne  antičke plesačice i vješte krotitelje vatre. Pauza od zanimljivih događanja pružit će sjajnu priliku za kušanje slasne antičkih specijaliteta, kupovinu originalnog suvenira ili razgledavanje nesvakidašnjih zanata i vještina, koje će predstaviti košaraš, kovač, grnčar, tkalja i ostali.

Naravno, nismo zaboravili ni naše mališane, koji će uživati u radionicama, naučiti kako su se nekada davno igrali njihovi vršnjaci ili nakratko postati arheolog.

U Muzeju Grada Crikvenice nas čeka i sjajna izložba "845° - Ad Turres", koja na poseban način kazuje priču o antičkoj Crikvenici, a ispričat će vam je i stručan vodič, i to u subotu, s početkom u 11 sati na hrvatskome jeziku te u nedjelju, s početkom u 19 h na engleskome jeziku.

Organizatori: Turistička zajednica Grada Crikvenice, Muzej Grada Crikvenice.
Suorganizator: "Ekskluziva" d.o.o.
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, "Eko-Murvica" d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica.
Medijski pokrovitelji: Radio Rijeka, Novi list.

Provedite vikend na 9. Danima Ad Turresa u Crikvenici! Nakratko otputujte s nama u daleku prošlost, opustite se i uživajte u društvu Rimljana!


Top