U NEDJELJU 3. BICIKLISTIČKI MARATON U CRIKVENICI
Objavljeno: 13.05.2015.

U proljeće se otvara sezona maratona na Rivijeri Crikvenica, a kreće s biciklističkim, i to u nedjelju, 17. svibnja 2015. Start i cilj 3. XCM maratona  "Crikvenica", utrke za maraton "Kup Hrvatske 2015." u brdskom biciklizmu, je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.
Veseo natjecateljski duh i rekreacija na čistom morskom i planinskom zraku, a nakon toga proglašenje najboljih biciklista i zabava u centru grada najkraće opisuju ovu sportsko-rekreativnu manifestaciju.
Kategorije sudionika su Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Žene (W), Veterani A,B,C,D, Sport,  Rekreativci i Rekreativke.

Start utrke je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, odakle se, uz policijsku pratnju, vozi gradskim ulicama prema Grižanama. U Grižanama slijedi skretanje lijevo prema predjelu Peski, gdje se na 12. kilometru maratona razdvajaju staze A (73 km) i B (55 km). Staza A nastavlja lijevo prema predjelu Tić i Kalac s poprilično zahtjevnim spustom od 26. do 31. kilometra. Nakon spusta vozači A staze dolaze ponovno na predio Peski gdje nastavljaju dalje trasom B staze prema Pališinu, Lukovu te Tiću. Poslije Tića i  posljednje feed zone slijedi spust prema Grižanama i Kotoru s konačnim ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Maraton ima vremensko ograničenje te će biti isključen svatko tko na posljednju kontrolnu točku (na 40./65. kilometru) stigne nakon 5:30h od početka maratona. 

Program će se održavati prema sljedećem rasporedu:
10:00 - Najava maratona i preuzimanje startnih brojeva
10:30 - Start utrke - A staza (73 km)
11:00 - Start utrke - B staza (55 km)
16:00 - Proglašenje pobjednika maratona

Posjetite Crikvenicu, bodrite svoje favorite i uživajte u ugodnom okruženju!
I ne zaboravite, ljeto će doći začas, a s njime i još jedan uzbudljivi maraton - 105. Plivački maraton Šilo-Crikvenica!

Organizator: Biciklistički klub "Crikvenica"
Generalni pokrovitelji: Turistička zajednica Grada Crikvenice, Grad Crikvenica, Senator Casino, "Hypo Alpe Adria Bank" d.d., Hoteli "Njivice", "Izgradnja" d.o.o.

Kontakt osoba:
Robert Šandl, tajnik Biciklističkoga kluba "Crikvenica"
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
mobitel: 098 496 061


Top