DANI SLAVONIJE U CRIKVENICI
Objavljeno: 12.05.2015.

Osjetite dašak Slavonije na Jadranu. U centru Crikvenice će se od 14. do 16. svibnja 2015. održavati Dani Slavonije. Očekuje nas sajam s raznovrsnom ponudom izvornih slavonskih proizvoda, poput domaćeg sira, suhomesnatih proizvoda (kulen, kobasice, slanina...), meda,  tradicionalnih slavonskih kolača, voćnih rakija, vina i raznih likera.

Na štandovima će se moći vidjeti i tradicijske rukotvorine, kao što su bošnjačka rukotvorina šlinga i zlatovez te slavonske etno kreacije i tipični suveniri, poput nadaleko poznatih licitarskih srca. Sudjelovat će izlagači iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. Vrijedna tradicija bit će predstavljena i kroz gastronomiju pa će se pripremati neka od karakterističnih slavonskih jela, poput ukusnog slavonskog čobanca, bošnjačke kotlovine i kobasice sa kiselim zeljem. Za zabavu u ugodnom i veselom ritmu pobrinut će se u četvrtak, 14. svibnja 2015. od 15:00 sati glazbeni sastav „Baruffa“.

Otvorenje Dana Slavonije je u četvrtak, 14. svibnja 2015. poslijepodne na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a sajam će 15. i 16. svibnja biti otvoren tijekom cijeloga dana.

Uživajte u Crikvenici u jedinstvenom spoju mora i kontinenta, u predivnom okruženju i čistom zraku!

Upoznajte vrijednu baštinu Slavonije i zabavite se!

Organizator:  Udruga branitelja proizvođača "Panonija"
Suorganizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Partneri projekta: Vukovarsko-srijemska županija i Općina Bošnjaci
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Vinarija "Dragun" Ilok i restoran „Aquarius“ Bošnjaci


Top