RIVIJERA CRIKVENICA PROGLAŠENA NAJKREATIVNIJOM DESTINACIJOM U 2014.!
Objavljeno: 06.02.2015.

Rivijera Crikvenica je proglašena najkreativnijom destinacijom u 2014. godini!

Ovo iznimno vrijedno priznanje je Turističkoj zajednici Grada Crikvenice dodijelila organizacija "Creative Tourism Network" iz Barcelone, jedna od najpoznatijih međunarodnih organizacija, koja se bavi umrežavanjem u području kreativnog turizma. Turistička zajednica Grada Crikvenice se u prosincu 2014. godine prijavila na natječaj "Creative Tourism at a glance", koji je objavila upravo navedena organizacija.

"Creative Tourism Network" okuplja stručnjake i organizacije iz područja kreativnog kulturnog turizma i promovira prednosti koje on donosi turističkim destinacijama. Kreativni turizam naglašava valorizaciju neiskorištenih postojećih resursa kulturne i povijesne baštine te pronalaženje inovativnih načina da posjetitelji postanu dio života lokalne zajednice i aktivno istražuju njezine kulturno-povijesne baštine.

Međunarodni ocjenjivački žiri "Creative Tourism Awards" je, u velikoj konkurenciji od stotinjak prijava i destinacija iz deset zemalja, izabrao pet najboljih.

Na osnovi kriterija kvalitete, originalnosti, inovativnosti i održivosti, nagrade su dodijeljene u 4 kategorije: nagradu za najkreativniju destinaciju u 2014. godini dobila je Turistička zajednica Grada Crikvenice, najkreativnija putnička agencija u 2014. je "Wild at Art" iz Škotske, najkreativniji smještaj Cerdeira Art & Craft u Portugalu, dok nagradu za najkreativniji doživljaj dijele projekti "5 Bogota" iz Kolumbije i "Istra Inspirit" iz Hrvatske. Prilikom odabira najboljih, žiri je posebnu pažnju posvetio izvornosti i kreativnosti projekata te vrednovao zanimanje i trud da se u njih uključi lokalno stanovništvo i što veći broj posjetitelja.

Vrijedno priznanje "Creative Tourism Networka" za najkreativniju svjetsku destinaciju u 2014., izvrsna je pohvala i motivacija za daljnji rad nagrađenoga organizatora - Turističke zajednice Grada Crikvenice.


Top