DJED BOŽIĆNJAK I BOŽIĆ PO NEGDANJU - RECEPT ZA SAVRŠENI ADVENT!
Objavljeno: 17.12.2014.

Posljednji adventski vikend je pred vratima. Program "Adventa u Crikvenici" je sve veseliji, a posjetitelji uživaju u ugodnom i toplom ugođaju, društvu najdražih uz čarobne mirise i okuse božićnih poslastica te radosnom iščekivanju Božića.

U subotu, 20. prosinca, bit će živahno tijekom cijeloga dana. U 10 sati će u Adventskome parku početi glazbeni nastup veselih Djedova Božićnjaka iz Big banda "Swingery", a istovremeno će se mališani moći uputiti na besplatnu vožnju vlakićem, i to, ni više ni manje, nego u društvu Djeda Božićnjaka! U 11:30 nas očekuje zabavni božićni program vrtića, škola i dječjeg doma, a točno u podne u Adventski park dolazi Djed Božićnjak. Svakako treba iskoristiti jedinstvenu priliku i ovjekovječiti nezaboravan trenutak s Djedom Božićnjakom te mu kriomice šapnuti sve svoje želje. Nakon toga slijedi zabavni program "Moja božićna jelvica", koji će posjetitelje uvesti u tradiciju kićenja božićnoga drvca, a moći će i naučiti kako izraditi starinske božićne ukrase. Muzej Grada Crikvenice će u 16 sati u parku prikazati "Božić po negdanju". Oživjet će stari božićni običaji, čut će se već pomalo zaboravljeni stihovi i pjesme, osjetiti  mirisi prošlosti. Slijedi još jedna uzbudljiva dječja priča iz davnine, a u 17 h će započeti nastup klape s Kvarnera.

Nedjeljno jutro u Adventskome parku započinje u 11 h crikveničkom legendom o Vilinoj stijeni, a od 11:30 nastupa tamburaški sastav "Klamaruša". U 15:30 počinje prava svečanost glazbe i plesa! Nastupat će sve klape i kulturno-umjetnička društva s područja Rivijere Crikvenica te nam uljepšati i razveseliti predstojeće blagdane.

Čitava će rivijera na Badnjak, 24. prosinca, već od jutra zamirisati po svježim ribicama. U 10 sati kreću "Ribice za sih", tradicionalno druženje s članovima ribolovnih društava u Crikvenici, Dramlju, Jadranovu i Selcu, koji će pripremati ukusne pržene srdelice i bakalar. U 11 h u Crikvenici će svirati Trio "Crikvenica".

Mladi Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici pripremili su "Svjetlost Božića - božićne pjesme i igrokaz", poseban program s početkom u 18 sati.

Približava nam se i 30. prosinca, kada ćemo skupa dočekati Staru godinu, zabaviti se uz "Belfast Food" i uživati u treperavim svjetlima lampiona dobrih želja!

Posjetite "Advent u Crikvenici"! Radujte se s nama u Adventskome parku uz pjesmu, ples, kuhano vino, slastice i najbolju zabavu! 

Pronađite nas na Facebook stranici Advent Crikvenica! Saznajte sve novosti i zabavite se uz vesele galerije fotografija!


Top