JOŠ JEDAN USPJEŠAN ADVENTSKI VIKEND
Objavljeno: 15.12.2014.

Za nama je treći adventski vikend koji je i ovoga puta ispunio crikvenički Adventski park smijehom, veseljem, pjesmom i plesom. Druženje smo započeli u petak, 12. prosinca u Osnovnoj školi Zvonka Cara gdje je održan tradicionalni Božićni sajam. Uz predivne božićne ukrase, pakete iznenađenja, ukusne slastice, mnogobrojni posjetitelji uživali su u glazbenim i plesnim nastupima učenika crikveničkih osnovnih škola i njihovih gostiju.

Blagdan sv. Lucije,  13. prosinac,  proslavili smo uz sajam i degustaciju vina u organizaciji Udruge vinogradara, vinara i maslinara sv. Lucija. Istovremeno je održan izložbeno- prodajni  sajam autohtonih proizvoda našega kraja u organizaciji Lokalne akcijske grupe ˝Vinodol˝.

Na kratko smo odlutali u neka prošla vremena i okušali se u izradi starinskih ukrasa za bor u Muzeju Grada Crikvenice. Izradom božićnih ukrasa, tradicionalnim metodama sijanja pšenice te pričom o sv. Luciji, oživjeli smo duh nekih starih vremena i prisjetili se kako su Božić slavili naši stari.

Naše vrijedne knjižničarke i ovog vikenda razveselile su nas zanimljivom božićnom pričom o jednom snjegoviću. Priču smo slušali uz okuse slatkih neretvanskih mandarina koje su nam donirali poljoprivrednici iz Opuzena.

Druženje smo nastavili pjesmom i plesom uz vesele zvukove sastava Klamaruša.

U nedjelju, 14. prosinca,  ponovno smo imali priliku pogledati i kupiti autohtone domaće proizvode, proizvođača iz naših krajeva, na sajmu u organizaciji Lokalne akcijske grupe ˝Vinodol˝. Za zabavni dio programa pobrinuli su se dečki iz tamburaškog sastava Baruffa. U popodnevnim satima, Adventski park su u plesnom koraku ispunili veseli raspjevani penzići Udruge umirovljenika Grada Crikvenice Sunce.


Top