Noć muzeja 2021
Objavljeno: 29.01.2021.
Manifestacija Noć muzeja koja se već godinama održava posljednjeg petka u siječnju privukla je tijekom godina veliki broj posjetitelja u brojne muzejske i druge kulturne ustanove.

Međutim ova, šesnaesta po redu, uvelike će se razlikovati od svih dosadašnjih i u najvećoj mjeri realizirati će se kao digitalna noć muzeja. Glavni razlog tome je trenutna epidemiološka situacija povezana s virusom COVID 19 te propisane mjere koje su na snazi. Iz tog razloga ove godine Muzej Grada Crikvenice neće biti otvoren za posjetitelje jer zbog male kvadrature našeg izložbenog prostora nismo u mogućnosti poštovati trenutne mjere. To ipak nije razlog da se ne priključite ovoj manifestaciji iz topline svog doma –naša svakodnevnica posljednjih mjeseci.

Muzej Grada Crikvenice je za ovogodišnju Noć muzeja pripremio jedan kratki video prilog o izložbi Prva na Jadranu. Priča o prvoj trajektnoj liniji, vezama Crikvenice i Šila, Bodulki i brojnim drugim trajektima ispričana je zahvaljujući pomoći i suradnji brojnih kazivača, kako otočana tako i Crikveničana. Njihova sjećanja i priče oživjeli su neka prošla vremena kao je trajekt bio njihova veza sa svijetom a crikvenička luka bila mjesto susreta i okupljanja. Baš kao trajekt koji je povezao dvije obale Vinodolskog kanala ova je izložba povezala Muzej Grada Crikvenice i Hrvatski pomorski muzej Split koji su zajednički realizirali izložbu a malu Bodulku će nakon Crikvenice i Splita imati priliku upoznati i stanovnici našeg glavnog grada u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu već na proljeće ove godine. Spomenuti prilog možete pogledati na You Tube kanalu i facebook stranici Muzeja Grada Crikvenice na sljedećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=qnn23C5lCcU
https://www.facebook.com/muzej.grada.crikvenice/

A svi oni koji do nekih budućih, nadajmo se skorih, susreta virtualno požele prošetati brojnim izložbama, predavanjima i vodstvima po različitim kulturnim ustanovama diljem Hrvatske mogu to učiniti preko stranice organizatora Noći muzeja '21 Hrvatskog muzejskog društva na sljedećem linku: https://nocmuzeja.hr/

 

Top