Maškarani vremeplov – karnevalski balovi
Objavljeno: 26.01.2021.
Pravi karnevalski balovi održavali su se početkom 20. stoljeća u crikveničkim hotelima Esplanade, Miramare i Therapia. Plesna sala u hotelu Miramare bila je omiljeno mjesto elegantnih zabava u raskošnim kostimima.

O tome vremenu svjedoči sačuvana fotografija iz 1931. godine. U vremenu kada se očekuje ponovno otvaranje hotela Miramare, sagrađenog davne 1906. godine, lijepo je vidjeti uspomenu na karnevalske zabave prije 90 godina.

Ova fotografija prikazana je na izložbi Karnevalski kostimi Crikveničana – kroz cijelo stoljeće koju je 2011. godine organizirao Centar za kulturu Dr. Ivan Kostrenčić u tadašnjem prostoru Gradske galerije Crikvenica. Izložba se može pogledati na linku ovdje.

Ukoliko u svojoj obiteljskoj škrinjici imate sličan "dragulj", neku svoju staru maškaranu fotografiju ili fotografiju članova obitelji, pošaljite nam je. Želja nam je da povećamo arhivu maškaranih fotografija, kako bi sačuvali što više bogatog nasljeđa koje ovo područje ima. Stvorimo zajedno e-podsjetnik na minule dane, ispunjene satima smijeha i druženja, kada je riječ "maska" isključivo bila povezana s maškarama. Nadamo da ćete se uključiti u maškarani foto-vremeplov te s nama podijeliti sjećanja i uspomene za prekrasne maškarane dane.

Pratite nas na maškaranim lokacijama www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica.

Sa željom da dogodine uživamo u druženju uživo, šaljemo vam topao maškarani pozdrav i zagrljaj!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Pokrovitelj: Grad Crikvenica
Partneri: Centar za kulturu Dr. Ivan Kostrenčić Crikvenica, Muzej Grada Crikvenice

 

Top