Udruge organiziraju psihološku pomoć i kvalitetno korištenje vremena za djecu i odrasle s potresom pogođenih područja
Objavljeno: 11.01.2021.
Društvo Naša djeca, Savjetovalište Sretniji grad i Društvo „Sport & fun“ osmislili su program kojim će pomoći djeci i odraslima koji se nalaze na području grada Crikvenice, a došli su iz potresom pogođenih područja.

Programi se odnose na razne igraonice, pričaonice i animacije te na psihološku pomoć.

U hotelu International stiglo je 106 građana s područja pogođenih potresom, a od toga 28 –ero djece predškolskog i školskog uzrasta Petrinje, Gline i Siska.

Stručni tim Udruge/Savjetovališta Sretniji grad uključio se ponudivši stradalima iz potresom zahvaćenih krajeva psihološku pomoć u obliku individualne i grupne podrške u suočavanju sa traumatskim iskustvima visokog intenziteta, pružanjem podrške putem telefona i savjetovanjem putem maila. Prema potrebi Udruga Sretniji grad tijekom sljedećeg perioda pružat će podršku učenicima i u savladavanju nastavnog gradiva.

U humanitarnu akciju Društva naša djeca LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA uključila se udruga “Sport & fun“ koja se bavi animacijama djece i odraslih u sportskim programima, a sve prilagođeno postojećim epidemiološkim mjerama.

Društvo Naša djeca kroz akciju LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA daje svoj doprinos organizirajući njihovo slobodno vrijeme kroz organizirane igraonice, pričaonice i kreativne radionice za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta, izradu didaktičkih i društvenih igara. Hotel International nam je omogućio prostor koji je pun igračaka u kojem se djeca educiraju i igraju.

U akcije su se pored odgojitelja DND-a i odgojitelja Dječjeg vrtića Radost uključili i odgojitelji i učitelji Petrinje, Gline i Siska za njihovu dodatnu terapiju.
Prvi rođendan djece u hotelu obilježit će se 9. siječnja, a drugi 11. siječnja jednom svečano organiziranom igraonicom s popratnim sadržajima (te tako i sve ostale rođendane).

PROGRAM RADA DRUŠTVA NAŠA DJECA,SAVJETOVALIŠTA SRETNIJI GRAD I DRUŠTVA „SPORT & FUN“

PONEDJELJAK
14:00 - 15:00 sati
- Društvo Naša djeca – vođenje igraonice odgojiteljica Petrinje, Gline i Siska uz odgojiteljice Dječjeg vrtića Radost, Crikvenica
17:00 - 18:00 sati
- Savjetovalište Sretniji grad – psihologinje i djeca

UTORAK
9:30 - 10:30 sati
- Društvo za sportsku rekreaciju „Sport & Fun“– animacija djece i odraslih „(Inter)Aktivna jutra“ (animacija uz integrirane likovne, glazbene, tjelesne, istraživačke aktivnosti + pomoć u učenju)
14:00 - 15:00
- Društvo Naša djeca – Vođenje pričaonice
17:00 - 18:00 sati
- Savjetovalište Sretniji grad - socijalna pedagoginja, izrada fraktala

SRIJEDA
14:00 - 15:00 sati
- Društvo Naša djeca - vođenje igraonice s odgojiteljicama Dječjeg vrtića Radost, Crikvenica
17:00 - 18:00 sati
- Društvo Naša djeca – kreativna radionica
17:00 - 18:00
- pružanje individualne podrške

ČETVRTAK
9:30 - 10:30 sati
- Društvo za sportsku rekreaciju„Sport & Fun“ – animacija djece i odraslih „(Inter)Aktivna jutra“ (animacija uz integrirane likovne, glazbene, tjelesne, istraživačke aktivnosti + pomoć u učenju)
14:00 - 15:00 sati
- Društvo Naša djeca – vođenje pričaonice
17:00 – 18:00
- Savjetovalište Sretniji grad – jačanje otpornosti – grupni rad s odraslima

PETAK
17:00 – 18:00 sati
- Društvo Naša djeca – kreativna radionica

Udruga Sretniji grad pružat će individualne podrške prema potrebi tijekom ostalih dana (ovisno o potrebi korisnika.). Valja napomenuti i da će se program dopunjavati u skladu s potrebama djece i odraslih koji su smješteni u hotelu International, a ovim putem se pozivaju i svi ostali građani koji su smješteni na području grada Crikvenice, a dolaze iz potresom pogođenih područja, da se slobodno jave i pridruže programu.

 

Top