Pomoć gradovima pogođenim potresom
Objavljeno: 30.12.2020.

Stožer civilne zaštite Grada Crikvenice sastao se danas uslijed potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i ostala mjesta.

Danas od 10.00 do 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici prikuplja se pomoći koja će se u dogovoru s Hrvatskim crvenim križem odvesti na potresom pogođena područja.

Apeliramo na sve građane koji organiziraju prikupljanje pomoći da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bismo i u ovoj situaciji ostali odgovorni. Svu prikupljenu pomoć potrebno je donijeti u Gradsku sportsku dvoranu gdje će se sortirati i pripremiti za slanje.  

Ovim putem molimo i sve volontere da se samostalno ne upućuju na potresom pogođena područja već da svoju želju za volontiranjem iskažu ispunjavanjem obrasca za prijavu volontiranja na stranicama Hrvatskog crvenog križa.

Zahvaljujemo svim sugrađanima koji se javljaju Gradu Crikvenici u želji da pruže pomoć. Za sva pitanja oko pružanja pomoći, stavljanja na raspolaganje prijevoznih sredstava, strojeva, građevinskog materijala i slično, molimo Vas da se obratite na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 051/455-461.

Svi naši sugrađani koji žele pružiti smještaj za obitelji s potresom pogođenih područja molimo da se jave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom imena i prezimena, adrese, broja telefona i podatkom o vrsti smještaja i broju osoba koje žele primiti.

Prema informacijama s pogođenih područja u ovom trenutku najpotrebnija je financijska pomoć. Grad Crikvenica izdvojio je 150.000 kuna koji će danas biti uplaćeni za pomoć područjima pogođenim potresima.

Hrvatski crveni križ objavio je javni poziv građanima i tvrtkama da uruče donacije na račun Privredne banke Zagreb koji je otvoren u svrhu pomoći potresom pogođenih područja.

  • IBAN: HR6923400091511555516
  • Poziv na broj: 770
  • Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Hrvatski crveni križ ima otvoren i donatorski telefon broj 0609011. Pozivom na broj donirate cijena 6,15 kn.

Apeliramo na sve građane da ne vrše uplate na neprovjerene račune.

Prilikom skupljanja pomoći molimo sve sugrađane da se pridržavaju popisa hrane i higijenskih potrepština objavljenih na stranici Hrvatskog crvenog križa.

Top