Dodijeljena priznanja najboljim sportašima s područja Grada Crikvenice za 2019. godinu
Objavljeno: 28.12.2020.

Grad Crikvenica svake godine dodijeljuje priznanja najboljim sportašima, trenerima i sportskim djelatnicima koji su svojim trudom, radom i rezultatima zaslužili biti istaknuti kao najbolji.

S obzirom da je ove godine situacije znatno drugačija, a da bi na svečanosti bio prisutan veliki broj ljudi, morao se iznaći način da se priznanja dodijele na drugi, epidemiološki prihvatljiv način.

Iako je Odbor za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća, na vrijeme izabrao sportaše koji su svojim rezultatima zaslužili priznanje Grada Crikvenice, cijelo vrijeme tinjala je nada da će prilike dozvoliti organizaciju svečanog prijema za uspješne sportaše, zaslužne djelatnike i zapažene trenere, no nažalost, situacija to nije dopuštala.

Kako bi se priznanja ipak podijelila, moralo se pribjeći jedinom trenutno prihvatljivom i epidemiološki ispravnom načinu, a to je slanje priznanja i čestitke putem pošte, do nekih sretnijih vremena i zajedničke svečane dodijele.

Izrazito veseli da je i ove godine dodijeljen veliki broj priznanja, čak 61 što samo potvrđuje da je Crikvenica uistinu pravi grad sporta sa vrhunskim sportašima, trenerima i sportskim djelatnicima. Grad se ponosi i velikim brojem sportaša svjetske i europske kvalitete koji lijepi glas o Crikvenici pronose diljem svijeta, a zasigurno puno znači i činjenica da se u gradu izuzetna briga vodi upravo o sportašima, bilo da se radi o financiranju, zdravstvenim pregledima, redovnoj djelatnosti, financiranju prostora kojeg sportaši koriste pa na dalje od sufinanciranja školovanja stručnih kadrova u sportu i sportskih stipendija. Ne treba zaboraviti niti infrastrukturu koja je jedan od ključnih faktora i u koju se kontinuirano ulaže. Pri kraju je izgradnja boćališta u Gornjem kraju, energetski su obnovljene škole čije se dvorane koriste za treninge, izgrađena je nova sportska dvorana, a mnogo je planova i za naredni period – od plivališta do garaže i bazena te sporskog centra u Jadranovu. Sve to bit će dano na korištenje upravo svim ovim sportašima koima je to nužno za daljnje napredovanje.

Ovim putem se svakako zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju za ove izvanredne okolnosti koje su se upetljale i malo promijenile našu praksu, no vjerujemo da će sve dobitnike priznanja u ovo blagdansko vrijeme razveseliti nagrada za njihov trud i da će puni elana i volje krenuti u novu godinu i nove pobjede.

U seniorskoj kategoriji najbolji sportaš Grada Crikvenice u 2019. godini je Gršo Mataija, najbolja sportašica je Ursula Balas, najbolja ženska ekipa je Ženski rukometni klub Murvica, a najbolja muška ekipa je Team 666 Pikado kluba 999.

U mlađim kategorijama dobitnici su: Rukometni klub Mornar Crikvenica (dječaci) kao najbolja pionirska muška ekipa, Ženski košarkaški klub ARX (djevojčice U13) kao najbolja pionirska ženska ekipa, Tara Škiljan - najbolja sportašica pionirskog uzrasta, Adrian Šipek - najbolji sportaš pionirskog uzrasta, Lovro Šipek - najbolji sportaš kadet, Carla de Carina - najbolja sportašica kadetskog uzrasta, najbolja muška ekipa kadetskog uzrasta je kadetska ekipa Savate kluba Reful, a najbolja ženska ekipa kadetskog uzrasta je Ženski košarkaški klub ARX (djevojke U15).

Najbolja juniorka je Nika Manestar, najbolji junior Rene Kaliman, najbolja muška juniorska ekipa je Šahovski klub Crikvenica (juniorska ekipa), najbolja ženska juniorska ekipa je ekipa Ženskog rukometnog kluba Murvica.

Najbolji treneri su: Sven Katnić – najbolji sportski trener u gradu Crikvenici za 2019. godinu, a priznanja uspješnim trenerima dobili su: Robert Jurinčić, Tomislav Huljina, Maja Pađen i Danijela Jurčić.

Najbolji djelatnici koji su nagrađeni za izuzetan doprinos u razvoju sportova kojima se bave su: Darko Franović, Marino Ferenčić, Dubravka Pobor, Ivan Lončarić Mika, Tanja Malovoz, Julijana Plenča, Lovorka Pobor, Ratko Đeneš i Zoran Brozičević.

Nagrađeni sportaši klubova izvan Crikvenice su: Moreno Car za izuzetan nastup u Seha rukometnoj ligi, Sara Spoja Milat za izuzetne uspjehe u sinkro plivanju, Ivan Peko Lončar za izuzetne uspjehe u plivanju te Noa Pahlić za izuzetne uspjehe u plivanju.

U kategoriji školski sport priznanje su dobili: Veronika Salma – najbolja sportašica školskog sporta (Osnovna škola Vladimira Nazora), Mario Bošnjak – najbolji sportaš školskog sporta (Osnovna škola Zvonka Cara), ekipa stolni tenis djevojčice – najbolja ženska sportska ekipa školskog sporta (Osnovna škola Vladimira Nazora), košarkaška ekipa dječaci 7. i 8. razred – najbolja muška sportska ekipa školskog sporta (Osnovna škola Zvonka Cara) te rukometna ekipa djevojke – najbolja ekipa srednjoškolskog sporta u 2019. Godini (Srednja škola dr. Antuna Barca).

Priznanje izuzetnim sportašima s invaliditetom dodijeljena su Oliveru Lušiću, Mateju Kostrenčiću i Šimunu Badurini. Priznanje za fair play u sportu dobio je David Valković.

Posebna priznanja dobili su: Petar Ivančić, Marko Pađen, Tomislav Čupić, Siniša Budisavljević, Karlo Šaban, Ivana Budisavljević, Klara Šimić, Ira Đerić Hasanac, Frane Medić, Matija Car, Vid Krešić, Enrino Škiljan, Nika Car, Dora Rajković, Ivano Rajačić Muža, Lukan Rak, Niko Manestar I Niko Raguž.

Kao sastavni dio ovog teksta, donosimo i tablicu sa svim imenima dobitnika priznanja za najbolje sportaše 2019. godine.

Još jednom svim dobitnicima priznanja od srca čestitamo na postignutim rezultatima!

 

Top