Najava akcije DDK
Objavljeno: 07.12.2020.
Gradsko Društvo Crvenog Križa Crikvenica u suradnji sa KZTM KBC-a Rijeka organizira posljednju akciju darivanja krvi. Akcija će se, iznimno, održati u jednom dijelu 14.12.2020., te će imati produljeno trajanje od 7:30 do 14:00 sati.

Akcije će se održati u prostoru Thalassotherapije, Crikvenica u dvorani „Mirta“.

Svi darivatelji će, prije pristupanja akciji, morati ispuniti epidemiološki upitnik vezan uz COVID-19, te se i dalje pridržavati mjera socijalne distance od minimalno 1,5m, kao i dezinfekcije ruku prilikom dolaska i odlaska s akcije. Također, za pristupanje akciji bit će obavezno i nošenje maskica.

GDCK Crikvenica je, za sve darivatelje, osiguralo jednokratne maske koje će biti na ulazu, te molimo darivatelje da ispravno nose tijekom boravka u prostoru bolnice.

Sukladno naputcima Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu, navodimo slijedeća ograničenja vezana uz darivanje krvi:
1. Davatelj krvi treba odustati od dolaska na drivanje krvi u periodu od 28 dana ukoliko kod njega postoji faktor rizika za infekciju koronavirusom, a to podrazumijeva naznaku lošeg osjećanja, loše osjećanje ili simptome respiratorne infekcije.
2. Davatelj krvi treba odustati od dolaska na drivanje krvi u periodu od 14 dana ukoliko je ostvario kontakt s osobom koja je zaražena koronavirusom.
3. Davatelj krvi treba odustati od dolaska na drivanje krvi u periodu od 14 dana ukoliko se vratio iz inozemstva.
4. Osobe koje su preboljelje koravirusnu infekciju odbijaju se na 28 dana, računajući period od prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na korona virus u slučaju asimptomatske infekcije.

Molimo darivatelje za strpljenje, budući će biti ograničen broj osoba koje će moći istovremeno boraviti u prostoru čekaonice, te prostoru za darivanje krvi. Stoga apeliramo da ujutro, kada se stvaraju najveće gužve, dođu oni darivatelji koji, stvarno, ne mogu doći kasnije zbog radnih obveza. U slučaju potrebe, akcija će se produljiti kako bi svi mogli darivati krv.

Za darivatelje krvi osiguran je parking kod gornjeg ulaza, nakon prolaska kroz rampu lijevo. Nažalost, zbog epidemioloških mjera, neće biti moguće posluživanje obroka za darivatelje, već će biti osigurani lunch-paketi, te molimo darivatelje za razumijevanje.

Pozivamo sve naše stalne darivatelje, kao i one koji to žele postati da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.

 

Top