Još šareniji i svjetlucaviji Advent u Crikvenici
Objavljeno: 24.11.2020.
Približava nam se najposebnije doba godine - zvuci božićnih pjesama, miris kuhanog vina, kobasica i fritula, dječji smijeh, i tisuća šarenih svjetlucavih lampica koje naš grad pretvaraju u pravu Božićnu bajku.

Po sedmi put, Crikvenica će postati destinacija za sve dječje snove i fantazije, isto kao i mjesto za uživanje i odmor za sve starije. Zbog nepogodne situacije izazvane pandemijom COVID-19, ovogodišnji adventski program će biti mnogo skromniji, no to ne znači da će nedostajati pravog blagdanskog ugođaja. Iako božićnih koncerata, predstava, radionica ni sličnih aktivnosti ove godine neće biti, centrom našeg grada će odjekivati predivna blagdanska glazba koja će zasigurno uveseljavati sve posjetitelje našeg Adventa.

S obzirom na trenutnu situaciju, ovaj Advent neće biti glasan i „gužvovit“ kao prijašnjih godina, ali će zato biti šareniji nego ikada. Posjetitelje očekuje još veći broj lampica i bogatije uređenje nego ikada prije. Crikvenička božićna bajka zasvijetlit će već ovog vikenda s prvim sumrakom!

Na Trgu Stjepana Radića i ove godine očekuje vas već svima poznato i omiljeno klizalište koje nosi naziv Ledena Morska Bajka sa nekim novim detaljima. Preradovićeva ulica rezervirana je za sve ljubitelje gastronomije, gdje će se moći kušati tradicionalna božićna jela i slastice kao i kuhano vino ili topla čokolada. Dvije kućice sa odličnom gastro ponudom nalazit će se i na Trgu Stjepana Radića kako bi se klizači mogli okrijepiti dok čekaju svoj red na klizanje. Adventski park će se i ovog Adventa pretvoriti u Šumu Djeda Božićnjaka te će svojim ukrasima i lampicama plijeniti pažnju posjetitelja i biti omiljena foto kulisa. Zgrada Stare škole i ove će godine biti dom za najljepši i najveći Adventski kalendar uz kojeg ćemo lakše moći brojati dane do najljepšeg blagdana, Božića.

Kako bismo sačuvali zdravlje naših građana, imamo nekoliko veoma važnih uputa. Prije svega molimo sve posjetitelje da na svim lokacijama u gradu na kojima se održava Advent drže socijalnu distancu od dva metra, a ukoliko to nije moguće da svakako nose maske.

Promjena će biti na našem klizalištu Ledena morska bajka. Ograničen je broj klizača i ljudi koji će moći biti unutar šatora te će se stoga na klizalištu odnosno u prostoru šatora zajedno s klizalištem moći istovremeno naći 20 klizača. Oni, kao do sada, neće ulaziti na puni sat, već kako dođu pa do popunjenja kapaciteta kako bismo izbjegli smjenu velikog broja klizača odjednom. Klizači su obavezni nositi rukavice za vrijeme klizanja kao i svake godine, no novina je, da je uz rukavice potrebno nositi i masku za vrijeme boravka u šatoru ili na klizalištu. Radno vrijeme klizališta bit će ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom od 10:00 - 20:00 sati te petkom i subotom od 10:00 - 22:00 sata. Ukoliko se situacija ne pogorša, klizalište će na Trgu biti do 10. siječnja 2021. godine.

U svim našim mjestima, Selcu, Dramlju, Jadranovu i Crikvenici očekuju vas predivna mjesta za fotografiranje i novi ukrasi koji će naš grad obući u pravo blagdansko ruho.

Zasigurno jedna posebnost je i gastronomska ponuda koju ćete moći kušati u Crikvenici. Samo neke od ukusnih jela i slastica na ovogodišnjem Adventu su domaće kobasice s prilogom u brioche pecivu, cheeseburger s 100% junećim vratom u brioche pecivu, buncek burger s kiselim kupusom, hrskavim karameliziranim lukom i umakom od hrena i gina, pulled pork burger, hot dog, palačinke s raznim dodacima, fritule, vafli sa nadjevima te energetske palačinke. Što se tiče ponude mirisnih toplih napitaka to su kuhano vino s mješavinom začina, kuhani gin, likeri i rakije, ča'j v mliku (produženi capuccino od crnog čaja začinjen đumbirom, cimetom, crnim paprom i još nekim adventskim začinima) kao bezalkoholna alternativa adventskim napicima, crazy borovička te čaj.

Sve je bliži i blagdan Sv. Nikole. Grad Crikvenica već dugi niz godina djecu iznenađuje poklonima koje donosi Sv. Nikola. Ove godine ovaj će se blagdan proslaviti na malo drugačiji način, no naši malci svakako neće biti zaboravljeni. Za svu djecu u vrtiću i osnovnoj školi, osigurani su darovi koje će im ove godine podijeliti njihovi odgajatelji i učitelji, a koje je poslao Sv. Nikola. Za djecu koja ne idu u vrtić ili školu osigurani su pokloni koji će se moći preuzeti u Gradskoj knjižnici Crikvenica tijekom cijelog prosinca, počevši od ponedjeljka 7. prosinca, u radno vrijeme Knjižnice.

Treba napomenuti kako smo svi svjesni teške situacije u koje se nalazimo te prepoznajemo nesigurnost i neizvjesnost kod naših građana. Stoga je Grad Crikvenica, kako bi barem malo uljepšao ovu godinu starijima, odlučio udvostručiti božićnice umirovljenicima. Za sve umirovljenike čija je mirovina 2.500,00 kuna ili manja, umjesto dosadašnjih 150,00 kuna, biti će isplaćeno 300,00 kuna. Ovogodišnje božićnice, radi epidemioloških razloga, moći će se preuzeti u poslovnici FINA-e u razdoblju od 23.11. do 28.12.2020. godine.

Ovogodišnji Advent biti će zasigurno drugačiji, no možda upravo zbog toga i posebniji te će naše građane i posjetitelje razveseliti mnoštvom boja, lampica i predivnog blagdanskog ugođaja.

Vidimo se u Crikvenici!

 

Top