Pozdrav Vukovaru iz Selca
Objavljeno: 19.11.2020.
Tradicionalno, svake godine, 18. studenoga učiteljice i učenici Osnovne škole Zvonka Cara Crikvenica, Područne škole Selce obilježavaju Dan sjećanja na žrtvu Vukovara prigodnim programom i paljenjem svijeća na selačkom Trgu palih boraca.

Dio je to nacionalne akcije „I u mom gradu Vukovar svijetli“ kojom se ove godine obilježava 29 godina pada Vukovara a u znak sjećanja na sve one koji su stradali tijekom agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine.

- Ove godine program će se održati u izmijenjenom obliku zbog izuzetno loše epidemiološke situacije 17. studenoga na način da će osnovnoškolci svijeće složiti nakon nastave u grupama na podestu ispred Područne škole Selce, a one će se nakon nastave produženog boravka u 16:00 zapaliti.

Kako bi se pridružio obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, član Gradskog vijeća Grada Crikvenice iz Selca Žarko Stilin donirao je i ove godine svijeće za učenike i sudionike ovog obilježavanja.

- Već godinama doniram svijeće za ovo obilježavanje, te sam ove godine poklonio selačkim osnovnoškolcima 86 svijeća koje simboliziraju 86 izgubljenih dječjih života u vrijeme opsade Vukovara.

Prema dostupnim informacijama tijekom vukovarske ratne kalvarije je ubijeno 86 djece, od čega je 54 djece bilo mlađe od 10 godina. Prvenstveno kao Selčan, čiji je otac rođeni Vukovarac, i kako imam veliku obitelj koja je stradala, i mnogo prijatelja iz Vukovara, ponosan na ovu tradiciju obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, nastavljajući tradiciju darivanja svijeća pokojne Marijane Alduk rado se uključim i darujem svijeće, želeći na taj način upozoriti i podsjetiti sve da se takav zločin ne smije zaboraviti niti više ikad, igdje ponoviti. - rekao je Žarko Stilin prilikom doniranja svijeća selačkim školarcima.

 

Top