Kreće izgradnja i opremanje tržnice u Jadranovu
Objavljeno: 10.11.2020.
U Jadranovu su danas gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i direktor poduzeća Jela d.o.o. potpisali ugovor za projekt „Izgradnja i opremanje tržnice u Jadranovu“.
Ugovor je u ime izvođača radova, poduzeća Jela d.o.o., potpisao direktor Mladen Pilaš, a potpisivanje je održano na području buduće tržnice.

Vrijednost projekta iznosi nešto više od 800.000,00 kuna, od čega je 80% prihvatljivih troškova projekta sufinancirano iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj odnosno Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sufinancira projekt sa nešto više od 240.000,00 kuna. Veličina parcele nove tržnice iznosi 270 m2, od čega će biti gotovo 28% ozelenjelih površina.

Nova tržnica biti će na mjestu postojeće tržnice, od koje će se zadržati šterna, dok će prodajni kiosk i betonski umivaonik biti uklonjeni. Popločenje duž cijele tržnice će biti zamijenjeno novim, a postaviti će se i novi prodajni kiosk. Pored novog kioska biti će postavljene i četiri nove nadstrešnice, od kojih će tri nadstrešnice biti namijenjene za prodajni prostor, dok će jedna biti namijenjena za natkrivenu autobusnu stanicu.

Zelene površine sadržavati će nisko, srednje i visoko raslinje, a unutar zelene zone biti će postavljeni kontejneri za smeće te nova postaja za pranje ruku. Na jugoistočnom dijelu zelene zone predviđa se pristup dostavnim vozilima, dok direktan pristup osobnim vozilima na trg neće biti dozvoljen.
Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina je istaknuo kako ga jako vesele ulaganja u Jadranovo te kako izgradnja nove tržnice nije jedina investicija, već se uređuje i plaža u Jadranovu, a za projekt Edukativnih staza u Jadranovu Gradu je odobren iznos od milijun kuna od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Siguran sam kako ćemo ovim projektima podići životni standard stanovnika Jadranova te pridonijeti i modernijem izgledu mjesta. Naravno, sve to veselit će i goste koji dolaze u Jadranovo kroz cijelu godinu – kazao je gradonačelnik Rukavina.
Top