Obilježavanje Dječjeg tjedna u Gradskoj knjižnici Crikvenica
Objavljeno: 07.10.2020.
U povodu Dječjeg tjedna u Gradskoj knjižnici Crikvenica postavljena je izložba knjiga pod nazivom Nije lako biti djevojčica. Riječ je o 16 naslova koji govore o različitim problemima, a poante svakog ponaosob objedinjene čine prekrasnu poruku svakoj djevojčici: Nije lako biti djevojčica
Stav prema vlastitom tijelu i ljubav temelj je duševnog i tjelesnog zdravlja. Stoga voli i čuvaj svoje tijelo. Rođena si i stvorena baš onakva kakva trebaš biti. Unatoč siromaštvu, zahvalnost je dovoljna da izmami osmijeh na lice. Možda si drukčija, ipak - hrabro kroči ka svom cilju. Tvoji snovi mogu postati stvarnost ako imaš hrabrosti slijediti ih. Bez obzira na nedaće, sanjaj i ti poput Fride velike snove. Prijatelj je onaj koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvaća što si prošao, prihvaća što si postao i još uvijek ti dopušta da rasteš. Kada sve bude dobro, osvrnut ćeš se na lošije razdoblje života i bit će ti drago što nisi odustala. Bez obzira na životne nedaće, budi uvijek hrabra - jer sreća prati hrabre. Ne boj se biti drukčija, jer ti tvoja autentičnost može donijeti dobre stvari. Bez obzira na to koliko tvoj put bio težak, izdrži. Digni glavu, jer će možda tvoja priča biti nekome nadahnuće. Nemoj se nikada uspoređivati s drugima. Svatko od nas je poseban, a ljepota je u oku promatrača. Samo jedna lijepa gesta može utjecati danas na nečiji život, a sutra na cijeli svijet. Bez obzira na osobnu tragediju, trebamo ju shvatiti kao izvor snage. Uvijek izaberi život, a nikad ovisnost. Ne dopusti drugima da određuju tvoju sudbinu, pouzdaj se u vlastite snage i pronaći ćeš rješenje. Stani. Razmisli!. Jedna loša odluka može imati razorne posljedice. I opet, i opet, znaj – ljubav je ljekovita.

U četvrtak, 8.10. u 17:30 sati i djevojčice i dječaci mogu na YouTube kanalu i Facebook stranici Gradske knjižnice Crikvenica pogledati prekrasnu priču Isaaca Bashevisa Singera o Oleu i Trufi te se pridružiti virtualnoj kreativnoj radionici.
Top