Međunarodni  dan starijih osoba
Objavljeno: 02.10.2020.
Glavna skupština Ujedinjenih naroda donijela je 14. prosinca 1990. godine Odluku prema kojoj se 1. listopada obilježava Međunarodni dan starijih osoba, s ciljem jačanja podrške osobama starije dobi.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana starijih osoba povezana je s oboljenjem COVID-19 i osobama starije dobi upravo zato što je to rizična skupina ljudi na koje posebno trebamo paziti, naročito u današnjim okolnostima.

U kolovozu ove godine proglašena je „Dekada zdravog starenja 2020-2030“, kao poziv svim državama svijeta o značaju desetogodišnjeg razdoblja za poduzimanje zajedničkih akcija zbog unapređenja života starijih ljudi, njihovih obitelji i zajednica u kojima žive.

Ovim putem želimo čestitati svim starijim osobama na području našeg grada, ali i cijele Lijepe naše, njihov dan te im od srca zaželjeti da budu zdravi i veseli!

Pazimo starije osobe u našim obiteljima, susjedstvu, gradu... kao i što su i oni pazili nas i zahvalimo im na svemu što su činili i što čine za nas i cijelu zajednicu.

 

Top