Izdan revidirani vodič kroz potpore i prava djece i mladih
Objavljeno: 24.09.2020.
Grad Crikvenica je za početak ove školske godine izdao izmijenjeni i dopunjeni Vodič kroz potpore i prava djece i mladih na području grada Crikvenice, namijenjen najmlađima i njihovim roditeljima koji su baš podučje grada Crikvenice izabrali za stvaranje obiteljske zajednice.

Novi Vodič podijeljen je u osam točaka u cilju predstavljanja svega što Grad Crikvenica osigurava djeci i mladima. Grad Crikvenica, kao uzorni „Grad – prijatelj djece“, prati najmlađe i pomaže roditeljima od samih početaka. Nastojeći potaknuti pronatalitetnu politiku u gradu, za svako novorođeno dijete dodjeljuju se novčane potpore te se organiziraju i sufinanciraju razna događanja u vrtiću, školama, ustanovama i samome gradu.

„Dječji vrtić Radost u Crikvenici sa svojim područnim vrtićima u Selcu, Dramlju i Jadranovu ne ističe se samo u odgoju i brizi o našim najmanjima već organizira i razne programe, sudjeluje u projektima sa susjednim vrtićima te nudi roditeljima olakšice pri upisu. Posebno se ponosimo ulaganjima u odgojno-obrazovne ustanove. Energetska obnova zgrade Dječjega vrtića Radost, dogradnja i rekonstrukcija zgrade područnoga vrtića u Dramlju, energetska obnova zgrada OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara projekti su koji su netom završeni ili započeti, a provode se kako bi se djeca u našim odgojno-obrazovnim ustanovama osjećala bolje, ljepše i bezbrižnije.

Sve veći broj polaznika naših vrtića posebno nas veseli, ali i zadužuje. Zbog potrebe za većim kapacitetom vrtića i radi rasterećenja matičnoga vrtića u Crikvenici u procesu smo projektiranja vrtića u Gornjemu kraju čiju izgradnju očekujemo već iduće godine. Grad Crikvenica kao osnivač obiju škola trudi se pružiti pomoć najpotrebitijima te stoga osigurava pomoćnike u nastavi, logopeda i sudjeluje u programu produženoga boravka u školama i Centru Izvor“, kazala je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Grad Crikvenica posebno se ponosi i velikim brojem učenika i studenata kojima se dodjeljuju stipendije u četiri kategorije: stipendije po izvrsnosti uspjeha, sportske stipendije, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije učenicima koji zadovoljavaju socijalni kriterij. Osim toga, najbolji učenici i studenti dobivaju i nagrade kao štu su: „Mlada nada“, „Učenik generacije“ i „Nagrade za mlade poduzetnike“. Grad osobito skrbi o potrebitim obiteljima i njihovoj djeci kako bi baš svakom djetetu omogućili što sretnije i bezbrižnije djetinjstvo.

Grad Crikvenica grad je sretnih i zadovoljnih ljudi te se iz godine u godinu nastoji još više ulagati kako u infrastrukturu, tako i u one nevidljive, ali veoma bitne projekte koji podižu kvalitetu života u gradu i čine Crikvenicu gradom ugodnim za življenje.

 

Top