Očitovanje u svezi autobusnih karata za učenike i studente
Objavljeno: 15.09.2020.
Grad Crikvenica vodio je duge pregovore sa prijevoznikom Arriva Autotrans d.d. Hrvatska koji pruža usluge prijevoza crikveničkih učenika i studenata.

Usprkos nastojanjima Grada Crikvenice da ostane mogućnost kupnje kuponske karte koja je ekonomičnija za korištenje, naročito u situaciji u kojoj se sada nalazimo, ove godine politika poslovanja tvrtke Arriva Autotrans d.d. je promijenjena. Naime, sada je moguće kupovati samo mjesečnu kartu za koju smatramo da ne pruža dostatne mogućnosti u smislu roka korištenja i cijene.

Smatramo da mjesečna karta nije odgovarajuće rješenje u situaciji kada obrazovne ustanove zbog suzbijanja širenja virusa Covid 19 imaju nastavu organiziranu u različitim oblicima obveza nazočnosti učenika i studenata, te smatramo da je bitno prilagoditi se krajnjem korisniku, ukoliko je moguće, a s obzirom na dugogodišnju suradnju, izaći u susret, naročito sada kada je situacija znatno drugačija.

Roditeljima je kupovina karti dodatno opterećenje, a posljedično, teret je i za Proračun Grada Crikvenice s obzirom da se dio putne karte financira sredstvima Proračuna. Stoga se svim mogućnostima trudimo da sustav financiranja bude iskorišten u najvećoj mogućoj mjeri, tj. da plaćene karte ne propadnu, kako ne se ne bi oštetili roditelji, ni gradski Proračun.

Grad Crikvenica će i dalje inzistirati da se učenicima i studentima s obzirom na koronavirus i na činjenicu da obrazovne ustanove, tj. škole i fakulteti, imaju različite modele nastave te učenici i studenti jedan dio nastave slušaju online, a jedan dio su fizički nazočni na nastavi, omogući fleksibilniji način korištenja mjesečne karte (bilo to kroz povrat novca ili da se omogući duži period korištenja mjesečne karte, ili kupovina manjeg broja karti za isti mjesec).

Također, izvješćujemo korisnike, učenike i studente, da je Grad Crikvenica kroz ove pregovore dogovorio, da svi redovni učenici i studenti koji su u ožujku ove godine kupili kuponske karte za prijevoz, a nisu ih iskoristili, zbog prekida nastave, imaju mogućnost povrata novca dolaskom u poslovnicu Autotrans Arrive u Crikvenici (uz predočenje osobne iskaznice te čip kartice koju su koristili, a sa koje se može očitati stanje broja ostatka karti).

Svim učenicima i studentima želimo sretnu i uspješnu školsku godinu! Ostanimo odgovorni!

 

Top