Besplatan prijevoz do škole dramaljskim osnovnoškolcima
Objavljeno: 09.09.2020.
Grad Crikvenica uskoro kreće u još jednu investiciju, adaptaciju i dogradnju dječjeg vrtića i škole u Dramlju.

Zbog sigurnosnih razloga i radova koji će uskoro biti započeti, Grad Crikvenica je svoj djeci koja pohađaju Područnu školu u Dramlju omogućio besplatan prijevoz do njihove privremene škole, Osnovne škole Vladimira Nazora u Crikvenici. Prijevoz za svu djecu organiziran je uz pratnju učitelja.

U polasku autobus staje ispred škole u Dramlju u 7:25 i vozi djecu u Crikvenici s iskrcajem ispred Osnovne škole Zvonka Cara (kako staje i City bus koji dovozi učenike u školu). U povratku se djeca voze posebnim autobusom s polaskom u 12:00 sati s istog mjesta iskrcaja. Zbog sigurnosnih razloga djeca će izaći iz autobusa ispred Osnovne škole Zvonka Cara te će uz pratnju učitelja i bez prolaska po prometnicama, doći do svoje škole, Osnovne škole Vladimira Nazora.

Projekt adaptacije i dogradnje vrtića i škole u Dramlju vrijedan je gotovo 5 milijuna kuna. Tim je projektom definirana dogradnja objekta jaslica uz postojeću zgradu unutar koje se sada nalazi - u jednom dijelu područni vrtić Dramalj, a u drugom dijelu niži razredi područne škole Vladimira Nazora te dogradnja objekta sa pomoćnim prostorima za osnovnu školu i adaptacija postojećih prostora vrtića.

Primarni zadatak projekta uređenja, adaptacije i dogradnje dječjeg vrtića i osnovne škole u Dramlju je osiguravanje prostora za jaslice koje se dograđuju na sjevernom dijelu zgrade kao prizemna etaža, a sadržavat će dnevni boravak, prostoriju za njegu djece, garderobu, sanitarije za djecu i osoblje, kuhinju i zbornicu. Krov iznad tog dograđenog dijela jaslica projektiran je kao prohodni krov na kojem se nalazi botanički vrt na kojem će se saditi biljke u “gredicama”. Usporedno se uređuje i parter vrtića i škole te sveukupni okoliš iz objekta zaštićen i dostupan za igru djece, sa novim spravama. S obzirom da ovaj prostor koriste i školska djeca, bit će definiran kao odvojeni prostor škole i vrtića.

 

Top