Kamere počele kažnjavati parkiranje na Radićevom trgu: svaki dan 50 kazni
Objavljeno: 14.08.2020.
U 18 dana evidentirano je više od 800 prekršaja. Kamere stižu i u Selce

Neprestano parkiranje u desnoj traci na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici nije ostavilo previše izbora. Pogotovo u sezoni. Na gradsku adresu stizale su stalne primjedbe Crikveničana i turista koji su poručivali da nisu sjeli na terase da bi gledali parkirane automobile već more. Parkiranje "na pet minuta" u desnoj traci još je veći problem za sigurnost. Naime, na trgu se igra puno djece, a od parkiranih automobila "nevidljivi" su vozačima koji prolaze lijevom trakom. U pomoć je "pozvana" tehnologija i promet na glavnom crikveničkom trgu odnedavno nadziru kamere.

U Gradu Crikvenici ističu da cilj foto nadzora i kontrole nije pisanje što većeg broja kazni, no više se nije moglo na kraj s prekršiteljima. Ne samo na glavnom trgu već i na drugim prometno frekventnim pozicijama u centru. Foto nadzor postavljen je i na trg u Selcu, profunkcionirao je početkom tjedna. Razmatra se još nekoliko lokacija. Nema sumnje da bi nadzor imao što raditi u Frankopanskoj i Vinodolskoj ulici te na parkiralištu kod dječjeg vrtića Radost. Alternativa tehnologiji je stalno dežurstvo redarstva, a to je praktički nemoguće.

Kamere na Trgu Stjepana Radića su u funkciji 18 dana. Evidentirano je više od 800 prekršaja. Dakle, nešto ispod 50 kazni dnevno. Kazna iznosi 500 kuna, a prekršitelji mogu prepoloviti kaznu ukoliko plate u roku tri dana od primitka obavijesti.

 

Top