Dani grada Crikvenice 2020. godine
Objavljeno: 11.08.2020.
DAN GRADA CRIKVENICE, 14.08.

Program događanja:

14:08. 20:00 Trio Marinero i DJ Boris (Trg Stjepana Radića)
                        Grooversi (Preradovićeva ulica)
                        Hele&Hutch i Mateo Žmak i Medea Market Sindik (Balustrada, ispred Galerije)
14.08. 19:00-21:00 Dječji program, centar Crikvenica

15.08. 10:00 Start 110. Plivačkog maratona – Šilo (cilj 11:30 Crikvenica)
15.08. 11:00 Koncelebrirana Sveta Misa povodom Vele Gospe, Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, Crikvenica
15.08. 8:00-21:00 Sajam Vela Gospa, Crikvenica centar – Ulica Braće Brozičević
15.08. 9:00-12:00 Dječji program centar Crikvenica
15.08. 10:00 Teniski turnir Crikvenica, Tenis centar, tereni hotela Kvarner Palace
15. 8. 20:00 Promocija knjige "Sestre Presvetog Srca Isusova u Crikvenici", autorica Sanja Škrgatić - atrij hotela Kaštel (Dvorana "Zora" u slučaju lošeg vremena)
15.08. 20:30 Vaterpolo utakmica VK Crikvenica - VK Pula, Gradsko plivalište
15.08. 21:00 „Glasovirom za srce & dušu“, Terasa crkve sv. Jakova, Jadranovo (Crkva sv. Jakova u slučaju lošeg vremena). ULAZ SLOBODAN!

16.08. 10:00 6. OPEN CRIKVENICA – Stolnoteniski turnir, Gradska plaža Crikvenica

ORGANIZATOR: Grad Crikvenica
SUORGANIZATOR: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Crikvenica će uskoro proslavi svoj rođendan, točnije već ovog petka, 14. kolovoza.

Iako se svake godine s nestrpljenjem iščekuje blagdan Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice i program povodom proslave Dana grada Crikvenice, ove će godine slavlje biti nešto skromnije.
Zbog koronavirusa koji je je svima promijenio život, nakratko čak i gotovo zaustavio, a onda ograničio sva okupljanja, Crikvenica će na jedan drugačiji način proslaviti svoj rođendan.

Dani grada Crikvenice ove će se godine održavati od 14. do 16. kolovoza te će obilježavanje Dana grada Crikvenice započeti u petak, 14. kolovoza uz dječji program u centru Crikvenice gdje svu djecu od 19:00 sati očekuju vesele maskote i baloni, a nastavit će se uz glazbeni program na čak tri pozornice.

Na Trgu Stjepana Radića sve prisutne zabavljati će Trio Marinero te u stankama DJ Boris, u Preradovićevoj ulici atmosferu će zagrijati Grooversi dok će svi željni malo intimnije atmosfere i laganijih ritmova moći poslušati talentiranu Medeu Market Sindik u pratnji Matea Žmaka.

Ove godine izostat će i tradicionalni ponoćni vatromet na radost svih naših malih i velikih šapica, našoj Crikvenici veoma dragih kućnih ljubimaca, koji će moći bezbrižno šetati Crikvenicom, a upravo ćemo nešto posebnijim osvjetljenjem ovu večer učiniti svečanom na sve tri lokacije.

Vjerujemo da će sve građane grada Crikvenica, ali i goste, razveseliti i sajam povodom Vele Gospe koji će se održati u Ulici Braće Brozičević (ispred Konzuma) na sam blagdan Vele Gospe od 8:00 sati, a u gradu će ponovno biti i vesele maskote te baloni za svu djecu.
U 10:00 sati planiran je start 110. Plivačkog maratona Šilo-Crikvenica koji će se ove godine održati u skladu sa epidemiološkim mjerama te će maraton plivati 110 plivača – baš u znaku rođendana maratona.

Koncelebrirana Sveta Misa u čast Vele Gospe u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici održat će se s početkom u 11:00 sati.

Tradicionalni koncert povodom Vele Gospe „Glasovirom za srce & dušu“ održat će pijanist Vitomir Ivanjek na terasi Crkve sv. Jakova u Jadranovu (Crkva sv. Jakova u slučaju lošeg vremena) uz besplatan ulaz.

Kako bi svi građani i gosti Crikvenice na vrijeme imali ažurirani program Dana grada, ali i zbog okolnosti koje se često mijenjaju, na našem plakatu naći će se QR kod koji će vas odvesti do našeg programa i gdje ćete moći pročitati sve ono što vas očekuje.

Vjerujemo da ćete i ove godine uživati u programu povodom Dana grada Crikvenice te ovim putem molimo sve posjetitelje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te se nadamo da ćemo već druge godine ponovno družiti u nekim ljepšim okolnostima.

 

Top