Predstavljeno revidirano izdanje vodiča za poduzetnike
Objavljeno: 08.07.2020.
Nakon velike krize izazvane COVID- 19 virusom, koja je promijenila prvenstveno pogled na život, a uz to načine i oblike poslovanja, Grad Crikvenica odlučio je izdavši svoje peto nadopunjeno i izmijenjeno izdanje vodiča pomoći svim poduzetnicima, poduzetnicama i onima koji će se u tome tek okušati. U vodiču je obuhvaćeno sve, od stvaranja povoljnog poslovnog okruženja, izmjena koje su stupile na snagu u 2020.g. do informacija o institucijama i službama u Gradu Crikvenici koje pružaju potporu poduzetnicima.

Vodič je moguće fizički podignuti u upravi Grada Crikvenice, a sve ostale informacije, kao i online izdanje Vodiča, dostupni su na web stranici Grada Crikvenice. Kao dodatna pomoć, predstavljen je i izbornik za poduzetnike na stranici www.crikvenica.hr . Izbornik prikazuje osnovne razlike između obrta i trgovačkog društva te sve potrebne informacije o otvaranju i troškovima novih trgovačkih društava, zadruga i OPG-ova na području grada Crikvenice.

Kako bi se pospješilo zapošljavanje u gradu Crikvenici i spasila sezona, pokrenut je portal www.posao.crikvenica.hr koji bi olakšao zapošljavanje i brže ostvarivanje kontakta između poslodavca i zaposlenika u sezonskim poslovima. Kao potvrda da je Grad Crikvenica prvak u pomaganju poduzetnicima, potrebno je istaknuti da je projekt edukacije poduzetnika „Edukacijom do uspjeha“ osvojio Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2019. godine u kategoriji „Ulaganje u poduzetničke vještine“.

Novi vodič na raspolaganju je poduzetnicima kao pomoć za isplovljavanje iz krize i uplovljavanje u uspješnije i veselije poduzetničke vode.

 

Top