Javno savjetovanje za studiju održivosti razvoja turizma i privatnog kapaciteta
Objavljeno: 07.07.2020.
Na temelju analize sadašnjeg stupnja razvoja turizma i aktualnih trendova Grad Crikvenica prepoznao je potrebu za izradom „Studije održivosti i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom“ kao učinkovitog oruđa za ostvarenje održivog razvoja turizma kao osnove za planiranje budućeg razvoja i otklanjanje negativnih učinaka prekomjernog razvoja turizma uslijed izgradnje velikog broja smještajnih kapaciteta, kuća za odmor i stambenih objekata u funkciji turizma.

To uključuje i izračun turističkog prihvatnog kapaciteta kao podloge za planiranje turističkog razvoja i akcijskog plana koji bi trebao osigurati njegovo učinkovito provođenje.

Pritisci na okoliš ugrožavaju turistički razvoj, a u slučaju Republike Hrvatske, pretežno se odnose na primorski dio zemlje orijentiran na kupališni turizam, među kojima se prema velikoj koncentraciji turističkih aktivnosti na malom prostoru ističe upravo područje grada Crikvenice.

Studiju je izradio Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Izradu Studije sufinanciralo je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske iznosom od 50.000,00 kuna.

Javno savjetovanje otvara se u srijedu, 8. srpnja 2020. godine te je otvoreno do 9. kolovoza 2020. godine.

Rok za očitovanje zainteresirane javnosti je zaključno s danom  9. kolovoza 2020. godine.

Adresa e-pošte na koju se šalju očitovanja zainteresirane javnosti: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Top