Sanacija sunčališta i centra Crikvenice - priopćenje
Objavljeno: 30.06.2020.
Nastavno na prošlotjednu konferenciju za medije, a koja je sazvana zbog radova na Zapadnom lukobranu koji se odvijaju u centru Crikvenice, Grad Crikvenica izdao je odobrenje za sanaciju to jest uklanjanje rasutog materijala na toj lokaciji i to u periodu od 3 dana (koji završava dana 2. srpnja u 20:00 sati) kako bi navedena lokacija bila spremna za dolazak i boravak turista na području grada.

Naime, potrebno je sanirati sunčalište odnosno ukloniti deponirani materijal te tako centar mjesta staviti u prvobitno stanje. Navedena sanacija je prije svega potrebna parku čiji je izgled narušen tijekom izvođenja radova te ga je potrebno vratiti u prvobitno stanje te plivalištu kako bi ga djeca mogla neometano i bez ikakve opasnosti koristiti.
U Crikvenici trenutno boravi gotovo šest tisuća gostiju, što domaćih što stranih te trenutni izgled centra Crikvenice gdje se izvode radovi ne izgleda niti malo privlačno. Ne treba spominjati da je to veliki problem upravo stoga što je Crikvenica turističko mjesto, a na ovaj su način još i dodatno otežani uvjeti za obavljanje turizma koji su već prethodno narušeni pojavom koronavirusa.

Još jednom bih zamolio da se uistinu poštuje odluka Grada Crikvenice, jer većina stanovnika Crikvenice živi od sezone te neću dopustiti da se ljudima u ovakvim uvjetima još i onemogućuje iskorištavanje potencijala turizma. Smatram da ja kao gradonačelnik moram zaštiti svoje ljude i omogućiti im da se bave turizmom, a gostima koji dolaze na područje grada omogućiti siguran i ugodan boravak u našem gradu. Ne moram isticati da slika govori tisuću riječi i da se loš glas daleko čuje, a mislim da nam to nikada, a posebno u ovom trenutku nije potrebno. Ono što je naš cilj je da prikažemo našu Crikvenicu biserom Jadrana, što ona zapravo i je, te da iskoristimo prednosti koje smo stekli svojom disciplinom prilikom pridržavanja mjera protiv širenja zaraze koronavirusom. Upravo stoga smo jedna od poželjnih destinacija za odmor te ne bismo htjeli da nakon svega što smo uspješno savladali, na ovaj način rušimo svoj ugled - kazao je gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina.


.

Top