Potpisan ugovor za adaptaciju i dogradnju vrtića i škole u Dramlju
Objavljeno: 17.06.2020.
Nakon obnove Dječjeg vrtića Radost i OŠ Vladimira Nazora, uskoro kreće i uređenje Osnovne škole Zvonka Cara i adaptacija i dogradnja vrtića i škole u Dramlju

Nakon energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Radost u Crikvenici i zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora, Grad Crikvenica nastavlja s značajnim ulaganjima u ustanove predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja. Slijedi početak radova na energetskoj obnovi škole Zvonka Cara te uređenje, adaptacija i dogradnja dječjeg vrtića i osnovne škole u Dramlju, a Grad Crikvenica, osim ovih projekata, ugovorio je i izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog vrtića u Gornjem kraju.

Danas je svečano je potpisan ugovor za dogradnju i adaptaciju dječjeg vrtića i područne škole u Dramlju. Ugovor vrijedan gotovo 4,2 milijuna kuna potpisali su gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i direktor izvođača Izgradnje d.o.o. Arsen Bistričić.

Obnovom vrtića i škole koja spada pod matičnu školu Vladimira Nazora nastavlja se ulaganje u odgojno-obrazovne ustanove na području Grada Crikvenice. Nakon što su energetski obnovljene zgrade Dječjeg vrtića Radost i OŠ Vladimira Nazora, uskoro započinje i energetska obnova OŠ Zvonka Cara. Zamjenica crikveničkog gradonačelnik Silvia Crnić je podsjetila da se projektom u Dramlju zaokružuje ciklus obnove svih vrtića i škola u Crikvenici koji je krenuo 2007. godine ulaganjem u Selcu, a nastavio se ulaganjem u Jadranovu 2014. godine. Potpisivanju su nazočili i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović i član uprave Izgradnje Goran Rubčić te ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Deana Čandrlić-Zorica te ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Martina Magaš.

Gradonačelnik Rukavina je istaknuo da ga veseli što je posao na natječaju dobila domaća tvrtka. Rukavina je pozdravio otvaranje jasličke grupe u Dramlju, posljednjem mjestu na gradskom području koje još nema jaslice te izrazio zadovoljstvo što će se adekvatno riješiti grijanje na koje su roditelji imali česte prigovore.
U Dramlju je projektom definirana dogradnja objekta jaslica uz postojeću zgradu unutar koje se nalazi područni vrtić i područna škola Vladimira Nazora, dogradnja objekta sa pomoćnim prostorima za osnovnu školu te adaptacija postojećih prostora vrtića.

Postojeći objekt izgrađen je prije 90 godina, u međuvremenu je dijelom i adaptiran. Primarni zadatak projekta uređenja, adaptacije i dogradnje dječjeg vrtića i osnovne škole u Dramlju je osiguravanje prostora za jaslice koje se dograđuju na sjevernom dijelu zgrade kao prizemna etaža, a sadržavat će dnevni boravak, prostoriju za njegu djece, garderobu, sanitarije za djecu i osoblje, kuhinju i zbornicu.

Krov iznad tog dograđenog dijela jaslica projektiran je kao prohodni krov na kojem se nalazi botanički vrt na kojem će se saditi biljke u gredicama. Prostori vrtića se adaptiraju kako bi se njihova funkcija uskladila sa dogradnjom jaslica (npr. premješta se kuhinja) te se na taj način dobiva veći prostor za dnevni boravak vrtića. Usporedno se uređuje i parter vrtića i škole te sveukupni okoliš objekta u kojem će se naći prostora za mali park sa novim spravama.

 

Top