Prijem Kristijana Bećiri kod gradonačelnika Grada Crikvenice
Objavljeno: 04.06.2020.
Kristijanu Bećiriju, rukometašu PPD Zagreb, danas je u Gradskoj upravi Grada Crikvenice, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, uručio priznanje Ponos Grada Crikvenice kojeg od 2019. godine dobivaju sportaši Grada Crikvenice koji su nastupili na Svjetskim ili Europskim prvenstvima, budući su Kristijana sportske obveze spriječile u prosincu 2019. godine da osobno preuzme priznanje.

Susretu su nazočili gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić, sa suradnicima.

Kristijanu su upućene iskrene čestitke na zalaganju i kvalitetnim igrama kojima je zaslužio poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske te nastup na Svjetskom prvenstvu u siječnju 2019. godine. Gradonačelnik mu je uručio priznanje Ponos Grada Crikvenice, i srebrnjak Petar i Katarina Zrinski na kojem je ugravirano geslo „Za obitelj i domovinu“. Poznato je da je Kristian odbio mogućnost igranja za reprezentaciju Slovenije ili dobivanja njemačkog državljanstva što bi mu otvorilo priliku mogućeg nastupa za njemačku reprezentaciju te je poziv za seniorsku reprezentaciju Hrvatske ostvario na najljepši mogući način, igranjem na Svjetskom prvenstvu. Kristian je prošao sve reprezentativne selekcije od kadetske, preko juniorske i sad za njega kao „pivota“ dolaze najbolje godine za rukometaša.

Kristian je prve sportske korake napravio u rukometnim klubovima na području grada Crikvenice (Primorska škola rukometa i Rukometni klub Crikvenica), ali kao kuriozitet, navodimo u mlađim uzrastima, Kristijanov „izlet“ u košarkaške vode gdje je prilikom nastupa na prvom turniru odmah bio najbolji strijelac ekipe. Ipak, prevagnula je strast i talent prema rukometu, što je urodilo prekrasnim početkom jedne, već se to potvrđuje, uspješne sportske karijere.

Razgovor s Kristijanom protekao je u ugodnoj ležernoj atmosferi u kojoj je pričao o svojim počecima, igračima koji su mu bili uzor, a dočekao je priliku da igra protiv njih ili s njima te o svojim osobnim planovima.

Na rastanku, Kristian je ispraćen iz Gradske uprave sa željama za sretnom sportskom karijerom i još puno uspjeha u sportu i osobno!

Top