Napomena vezana o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u RH
Objavljeno: 23.03.2020.
Nastavno na donesenu Odluku koja je objavljena na web stranici Grada Crikvenice te se nalazi u privitku, napominjemo da postoji nekoliko slučajeva na koje se ova zabrana ne odnosi to jest, moguće je napustiti prebivalište uz propusnicu.

Stožer civilne zaštite Grada Crikvenice dužan je izdati propusnicu u slučaju pod e) iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Ukoliko je građanima s područja Grada Crikvenice potrebna propusnica za navedene aktivnosti, molimo da se jave isključivo na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Propusnice se izdaju svakim radnim danom od 7:30-15:30 sati.

Na navedene brojeve telefona može se dobiti informacija ukoliko postoje bilo kakve nejasnoće: 051/455-461 ili 051/455-400.

Uz podatke navedene u orascu propusnice na dnu Odluke, a koju prilažemo i kao privitak ove obavijesti, molimo da nam se dostavi i OIB osobe koja traži propusnicu.

Propusnice će se promptno ispunjavati te će se građanima slati elektronskim putem kako bismo smanjili osobni kontakt odnosno smanjili mogućnost širenja zaraze. U iznimnim slučajevima, propusnica će se moći dobiti osobno uz prethodnu najavu, no molimo za razumijevanje i ukoliko je to moguće, elektronsku komunikaciju.

Isto tako, ova Odluka donesena je s ciljem smanjenja kretanja stanovništva te kako bi se uistinu ostajalo kod kuće i mjesto prebivališta napuštalo ukoliko je to stvarno nužno. Stoga molimo da se ove mjere ozbiljno shvate i da zahtjevi za propusnicama budu uistinu u skladu s onim što propisuje Odluka.

 

Top