Akcija dobrovoljnog darivanja krvi - najava
Objavljeno: 06.03.2020.
Gradsko Društvo Crvenog Križa Crikvenica u suradnji sa KZTM KBC-a Rijeka organizira 1. ovogodišnju akciju darivanja krvi u dva dijela.

Akcije će se održati u prostoru Thalassotherapije, Crikvenica – dvorana „Mirta“iznad recepcije.

Prvi dio akcije (za darivatelje s prezimenima A-K) će se održati ponedjeljak, 16.03.2020.
Drugi dio akcije (za darivatelje s prezimenima L-Ž) će se održati petak, 20.03.2020.

Obje akcije će se održati u vremenu 8-12 sati.

Za darivatelje krvi osiguran je parking kod gornjeg ulaza, nakon prolaska kroz rampu lijevo. Zahvalni obrok bit će organiziran u restoranu objekta „Ružmarinka“.

Pozivamo sve naše stalne darivatelje kao i one koji to žele postati da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji, uz slijedeću zamolbu iz KZTM KBC-a Rijeka:

„Sukladno naputcima SZO, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i nadležnog MZRH, molimo davatelje krvi da ne dolaze na akciju ukoliko su bili u bliskom kontaktu s potvrđenim slučajem bolesnika s korona virusom, imaju povišenu tjelesnu temperaturu i simptome od strane gornjeg dišnog sustava (nagli početak barem jednog od sljedećih simptoma: kašalj, grlobolja, kratak dah), ili ukoliko su putovali u zahvaćeno područje (u ovom trenutku zahvaćenim područjem smatramo Kinu, Južnu Koreju te Italiju iako se situacija vrlo brzo mijenja pa može doći do novih žarišta).“

 

Top