Završnica projekta Edukacijom do uspjeha – sutra zadnja edukacija
Objavljeno: 25.02.2020.
Prošlotjedna edukacija u sklopu projekta „Edukacijom do uspjeha“ bavila se specifičnosti poreznog nadzora, kontrolom prilikom inspekcije te zakonima na koje trebaju paziti poduzetnici, odnosno koji se na njih primjenjuju.

Teme su osim teorijskog dijela bile prezentirane i kao konkretni slučajevi u praksi te su se i poduzetnici aktivno uključili u razgovor s predavačima i dobili odgovore na mnoga pitanja.

Ovu srijedu, točnije sutra, očekuje nas zadnja edukacija u ovom projektu. Na samom kraju ciklusa predavanja čut ćete ponešto o promociji odnosno besplatnim marketinškim alatima koji vam stoje na raspolaganju, ponešto o kreditiranju poduzetnika te primjer dobre prakse – inspirativnu poduzetničku priču Filipe Sorko (Chia Cups).

Start-Up akademija je trodnevna edukacija namijenjena poduzetnicima i svima koji to žele postati. Organizatori su Start-Up udruga te gradovi i općine u kojima se ista održava. U dosadašnja dva izdanja, akademija se održala u 9 gradova i općina, a sudjelovalo je 622 sudionika i 110 predavača. Zbog pozitivnih iskustava sudionika i JLRS, u 2020. godini akademija se širi na nacionalnu razinu. Kroz edukaciju sudionici savladavaju osnove poduzetništva, stječu nova znanja i vještine te različite metode i tehnike korisne za unaprjeđenje postojećeg i pokretanje novog posla. Kroz program akademije sudionici razrađuju svoju ideju te dobivaju podršku (mentorstvo, početni kapital, oprema) za njenu realizaciju i otvaranje tvrtke. Program akademije obuhvaća sva područja koja su važna za uspješno poslovanje sadašnjih i budućih poduzetnika poput marketinga (koji će biti obrađen na edukaciji), financija, poslovnih planova, pitcheva, prodaje, EU fondova, brendiranja, IT, prava, novih tehnologija i sl.

Filipa Sorko je mlada dizajnerica, poduzetnica i suvlasnica ChiaCups Studia, obrta za dizajn, proizvodnju i trgovinu. Suosnivačica je brenda keramike Chia Cups, sa sjedištem i proizvodnjom u Triblju. Završila je srednju umjetničku školu u Osijeku i gastro akademiju Alma u Italiji te je pobjednica treće sezone kulinarske emisije „Tri, dva, jedan, kuhaj“. Chia Cups Studio je trenutno jedan od vodećih ateljea keramike u Hrvatskoj u kojem svaki mjesec nastaje stotine ručno rađenih keramičkih šalica i zdjelica. Organizatorica gastro evenata “Tajne večere by Filipa Sorko”. 

Pred kraj edukacije, bit će projiciran kratki promotivni videospot učenika Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice te će autorima biti dodijeljene vrijedne nagrade. Učenici koji sudjeluju u projektu "Edukacijom do uspjeha" i koji su osmislili spot su: Lara Hlača, Bruno Butorac, Tara Butorac, Arijana Pjanić, Karla Antić i Leonarda Jadro.

Predstavljanjem videospota ujedno će i završiti ovogodišnje edukacije za poduzetnike, a za zakusku uz druženje nakon edukacije pobrinut će se restoran Domino iz Dramlja.
Organizator projekta „Edukacijom do uspjeha“ je Grad Crikvenica, a suorganizatori su: Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci te Srednja škola dr. Antuna Barca u Crikvenici.

 

Top