Tjedan psihologije - radionica "Krene pa stane"
Objavljeno: 17.02.2020.
U sklopu Tjedna psihologije koji se ove godine održava od 17 do 23 veljače, u četvrtak 20 veljače u 17.00 sati održat ćemo radionicu Krene pa stane. Radionica je namjenjena umirovljenicima, a održat će se u knjižnici Osnovne škole Vladimira Nazora.

Proces  starenja sa sobom nosi niz promjena, sve veća pozornost pridodaje se aspektima koji utječu na unutarnju ravnotežu. Kroz prakticiranje svjesnosti poboljšavamo i um i tijelo, lakše se suočavamo sa stresom.  Usredotočena svjesnost je trenutak koji traje jako kratko stoga ga je nemoguće primijetiti bez razvijanja i vježbanja metode meditacije.  Meditacija kao metoda relaksacije vuče korijen iz budističke tradicije, te je važno naglasiti da usredotočena svjesnost ne uključuje nikakve duhovne, spiritualne i religijske tehnike.

Kada krene nova vještina  prihvaćanja sebe,svojih misli, emocija, tjelesnih promjena, efikasno će pomoći da svjesno i s izborom krenemo dalje.

Cilj ove radionice je osvijestiti vrijednost i posebnost životnog puta koji su osobe starije dobi prošle i pronaći unutar sebe svoj “ Zdenac mudrosti” . Starije osobe nekada zaborave na njega, misle da je on presušio ili ga zagađuju mislima o tome kako njihov “Zdenac mudrosti” nije dovoljno vrijedan. U ovoj radionici razgovarat ćemo o tome kako osvjestiti osobni “Zdenac mudrosti ” i na taj način poboljšali kvalitetu života.

Voditeljice radionice su psihologinje Savjetovališta Sretniji grad- Andrea Bačić-Pavat i Borka Babić

Trajanje radionice – 60/90 min.

Zbog radioničkog tipa rada i pripreme potrebnog materijala , za sudjelovanje na radionici potrebna je prijava. Prijaviti se možete na e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 098 962 80 65.

 

Top