Prva od četiri edukacije u sklopu projekta Edukacijom do uspjeha
Objavljeno: 04.02.2020.
Grad Crikvenica i ove godine nastavlja s edukacijama za poduzetnike odnosno s projektom pod nazivom Edukacijom do uspjeha.

Ono što posebno veseli je činjenica da je Grad Crikvenica bio jedan od dva hrvatska predstavnika u konkurenciji za Europsku nagradu i promicanje poduzetništva 2019 (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019). Radi se o priznanju kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva provode javna tijela samostalno ili u javno - privatnom partnerstvu s poduzetnicima.

Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Grad Crikvenica tako je proglašen nacionalnim pobjednikom u kategoriji Investiranja u poduzetničke vještine za 2019. godinu upravo sa projektom „Edukacijom do uspjeha“ koji se nastavlja i ove godine. Nagradu je u ime Grada Crikvenice u Helsinkiju u studenom 2019. godine primila zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić.

Prva, od ukupno četiri edukacije koje će biti u veljači, održat će se sutra u srijedu 5. veljače s početkom u 17:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice, Vinodolska 1.

Na prvoj edukaciji poduzetnike će s paketom poreznih izmjena i noviteta za 2020. godinu (4. krug poreznog rasterećenja poduzetnika: iz područja poreza na dohodak, poreza na dobit, PDV-a, prometa gotovinom..) upoznati doc.dr.sc. Maja Grdinić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, koji je i jedan od suorganizatora ovog projekta. Maja Grdinić je docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Zaposlena od 2008. godine na Katedri za financije i bankarstvo na kolegijima koji se bave javnim financijama i oporezivanjem. Područje interesa su porezni sustav RH, porezni sustavi članica EU i država regije kao i njihova usporedba.

Drugi dio predavanja vodit će šaptačica poduzetnicima Đurđica Mostarčić, ovlašteni računovođa, rado je viđen predavač među poduzetnicima radi lakoće prijenosa informacija koje su poduzetnicima od iznimne važnosti. Praktičnost i jasnost u izlaganju, ali i velika želja da prenese svoja znanja samo potvrđuju njezin dugogodišnji rad na najzahtjevnijim poslovima računovodstva i knjigovodstva za tvrtke malog i srednjeg poduzetništva, obrte, samostalne djelatnosti te neprofitne i proračunske organizacije.

Vjerujemo da će edukacije kao i prošlogodišnje biti izrazito dobro popraćene i korisne, a za malu zakusku u pauzi između edukacija pobrinut će se Kavana „Toš“.

U privitku detaljan program cijelog programa edukacija.

 

Top