Društvo naša djeca uključilo se u program ovogodišnjeg Adventa
Objavljeno: 02.12.2019.
U programu ADVENTA U CRIKVENICI od samog početka uključilo se i DRUŠTVO NAŠA DJECA grada Crikvenice sa svojim akcijama i aktivnostima pa tako i ove godina koje su protkane s puno ljubavi prema našem garadu , našoj djeci koja su na liječenju u Thalassotherapii, prema djeci s poteškoćama u razvoju i s invalidietetom, prema djeci vrtića Radost s posebnim programom kao i djeci Centra Izvor Selce.

Trudimo se na sve moguće načine sakupljati, izrađivati,prodavati razne predmete kako bi mogli darivati i razveseliti ovu populaciju djece kojoj pažnje i ljubavi nikad nije dosta.

Društvo Naša djeca grada Crikvenice u mjesecu prosincu već tradicionalno svake godine daruje djecu Dječjeg odjela Thalassotherapije provodeći akciju ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI s ciljem promicanja i primjene humanizacije bolničkog liječenja, te povezivanja djece našega grada s djecom iz cijele RH koja borave na liječenju.
Druga nam je akcija PRIJATELJ PRIJATELJU koju smo posvetili djeci invalida Uspjeh,djeci posebne grupe vrtića Radost i djeci Centra Izvor Selce, gdje kroz suradnju postižemo bolje prijateljstvo osmišljavajući razne akcije u njihovo slobodno vrijeme kako bi im djetinjstvo bilo što ljepše ,zabavnije i ugodnije.

U ovoj našoj akciji sudjelovat će u programu djeca Dječjeg vrtića Radost Crikvenica, učenici osnovne škole Zvonka Cara i Vladimira Nazora te Glazbene škole pri OŠ V.Nazora u Crikvenica, kao i djeca Centra Izvor Selce.

Svi navedeni sudionici priredit će program koji su uvježbali sa svojim odgajateljima i učiteljima.

Program će biti raznovrstan od plesnih točaka,pjesmica,recitacija do zbornog pjevanja u kojem ćemo svi uživati na zadovoljstvo naše djece i nas odraslih a to su najljepši blagdanski dani bajkovitog mjeseca prosinca Sveti Nikola,Božić i Nova godina.

U bolnici želimo više osmijeha,radosti i zadovoljstva na dječjim licima, za nas je to, kao organizatora, najveća sreća da im bar malo uljepšamo dane blagdanske radosti da znaju da nisu sami i zaboravljeni iako su daleko od svojih domova, da smo s njima u mjesecu darivanja.

Ove godine ove naše dvije velike humanitarne akcije organiziramo u DVORANI ZORA DANA 04.PROSINCA 2019. GODINE S POČETKOM U 10.30 SATI  sa djecom našega grada, odgajateljima ,učiteljima ,roditeljima i građanima dobre volje koji vole djecu i naš grad.

Za ovu akciju voditelja nam je osigurao Grad Crikvenica, razglas nam je omogućila OŠ Z.Cara Crikvenica, dvoranu Zora Ustanova u kulturi“Dr.Ivan Kostrenčić“ Crikvenica. Svu navedenu djecu i sudionike u programu nagradit ćemo slatkišima kojima se djeca uvijek najviše vesele.

Program je slijedeći:
Pozdravni govor Društva Naša djeca grada Crikvenice,pročitat će vjećnica DGV Tara Radanović,napisala Šira Tomić,

Djećji vrtić Radost grupa:
Loptice Sv. Mikula ,a plešu uz pjesmu Sretan Božić svakome, koji su uvježbale odgajateljice Branka Cvija i Ruža Rogić,
Tići i Smješkići pjevaju nam pjesmu uz pokret- Ručice nam Niko daj,
Recitacije: Sveti Niko i Krampus i Čestitka za Božić i Novu, koje su uvježbale odgajateljice : Tea Petek Manestar, Andriana Uzelac, Maja Rogac,Melita Car i Adela Henion,

Osnovna škola Vl. Nazora:
Dvije recitacije – učenica prvog a/ razreda Stella Matić i
Učenica prvog b/ razreda Reina Mudražija – Što mi je donio Sveti Nikola i Sveti Niko donesi mi....

Učenici osnovne Glazbene škole pri osnovnoj školi Vladimira Nazora:
Eni Marinković: Anonimus „Romansa“
Marko Dragičević: Dicman „Boogieman s „
U duetu Eni i Marko gitara: Pjesma rastanka,

Centar Izvor Selce:
Otpjevat će nam tri pjesme – Dudu dada, Zvončići i U Izvoru je ko kod kuće, djecu su uvježbali volonteri Centra Izvor Selce Željko Žan Janeš i Marija Janeš,

Osnovna škola Zvonka Cara:
Učenici drugog a/ razreda pjevat će nam dvije pjesme: Sveti Nikola i Neka nas Božić ispuni zbor je uvježbala učiteljica Eva Tomljanović,
Recitacije mali čakavčići – Sveti Mikula –David Valković ,
Pahuljica – Andrej Bogdanović,
Božić – Ira Đ.Hasanac i Mila Zupčić,
Naranča - Magdalena Rupčić,
Božić – Vid Krašić uvježbala učiteljica Marijana Barac Tomić,
Klasični ples: Sing Me To Sleep glazba Alan Walker – izvodi plesna skupina učenika koje je uvježbala učiteljica Mirela Čandrlić Matahlija.

Ukupan broj djece sudionika – vrtić – 60
Osnovna škola Vladimira Nazora – 4
Centar Izvor Selce – 52
Osnovna škola Zvonka Cara – 50
Thalassotherapia Dječji odjel – 40
Djeca s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom 21
Sveukupan broj poklon paketića za našu akciju VESELI BOŽIĆ je 227.

Pozivamo vas pridružite nam se na ovom našem predivnom druženju.

DND grada Crikvenice prodavat će prigodne blagdanske ukrase u humanitarne svrhe u dane ADVENTA u Crikvenici 30.11.; 01.12.; 07.i 08.12;14.i 15.12 pa se kao i svake godine javljamo za korištenje kućice u Preradovićevoj ulici.

Ujedno vas pozivamo na naše tradicionalno druženje u prostoriji udruge Invalida Uspjeh 10.12.2019.godine gdje će se po prvi puta na ovo druženje uključiti djeca Dječjeg Gradskog Vijeća i darivati ih poklonima koje će izraditi na kreativnoj radionici Društva Naša djeca koju ćemo organizirati u Gradskoj knjižnici i čitaonici grada Crikvenice dana 05.12.2019 godine s početkom u 16.00 sati.

Ovom prigodom molimo ravnatelje da nam pomognu da se odazovu svi vjećnici s dječjom gradonačelnicom i dječjom predsjednicom DGV.

 

Top