Od subote Crikvenica se pretvara u pravu Adventsku ljepoticu
Objavljeno: 27.11.2019.
Ove zime uronite u pravu Božićnu bajku u našoj Crikvenici.

Kližite našom Ledenom Morskom Bajkom, posjetite kuću Djeda Božićnjaka i napišite mu pismo, prošećite Preradovićevom ulicom i uživajte u blagdanskoj Crikvenici. No, ima tu još mnogo lijepih stvari – kako za one najmlađe tako i za odrasle – slasne radionice sa blagdanskim specijalitetima, radionice ukrasa, projekcije crtanih filmova, kočija i vlakić koji će voziti ulicama našeg grada, predivan Trg Stjepana Radića i puno lijepih kutaka za fotografiranje koji će vaš doživljaj Adventa u Crikvenici učiniti posebnim. Ove godine Adventski će park poprimiti jedno novo ruho, svakog će vikenda tamo biti Djed Božićnjaka koji će strpljivo čekati pisma mališana, klizalište će već od samog početka Adventa čekati svoje klizače, a Preradovićevom će se ulicom širiti miris kuhanog vina, božićnih slastica te veselih nota!

I ove godine, po peti put, Crikvenica će imati svoj Advent, no nešto drugačiji i posebniji!Preradovićeva ulica, kako je Crikveničani od milja vole zvati i dnevni boravak Crikvenice, ugostit će estradne zvijezde, mnoge grupe i bendove, radionice i ostali raznovrstan program za posjetitelje. Klizalište Ledena Morska Bajka ove je godine smješteno na Trg Stjepana Radića, dok se Adventski park pretvara u šumu Djeda Božićnjaka i selo patuljaka.

Sve navedene lokacije, ali i božićna rasvjeta u cijelom gradu bit će simbolično upaljena u subotu, 30. studenog u 18:00 sati, a program otvaranja odvijat će se u Preradovićevoj ulici.

U to vrijeme, Djed Božićnjak strpljivo će čekati svoje prve posjetitelje u svojoj kućici, a maskota Lino će na klizalištu veselo klizati sa posjetiteljima i darivati ih slatkišima.

Za odličnu atmosferu u samom programu otvaranja pobrinut će se Dalmatino i grupa Trend.

Drugog dana bit će održan tradicionalni Adria Advent Maraton u sklopu kojeg se održava Polumaraton, Utrka građana te Utrka šapa.

U popodnevnim satima nedjelje, u Preradovićevoj ulici sve će nazočne zabavljati Tamburaški sastav „Novi“.

Dođite i dopustite da vam ispričamo jednu predivnu Božićnu priči u našoj lijepo Crikvenici!

Za sva predviđena događanja, u slučaju lošeg vremena, obavijest o promjeni lokacije ili promjeni termina bit će objavljena na službenoj web stranici Grada Crikvenice (www.crikvenica.hr) i Facebook stranici Advent Crikvenica.
___________________________________________
** U sklopu Adventa u Crikvenici u suterenu Muzeja Grada Crikvenice (Preradovićeva 1, Crikvenica) će se 7. prosinca 2019. u 17:00 sati održati radionica kušanja vina „Autohtone vinske sorte Kvarnera“ koju će voditi poznati enolog, ocjenjivač vina i predavač Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci Tomislav Pavlešić i organizator vinskih promocija, predstavljanja i manifestacija, predavač Visoke poslovne škole PAR Rijeka dr.sc. Žarko Stilin.
Radionica je za sudionike besplatna a sudionici radionice imat će priliku naučiti detalje proizvodnje vina i pjenušaca, više podataka o autohtonim vinskim sortama koje se uzgajaju na Kvarneru, te kušati sve sorte.
Prijave za radionicu su moguće na broj telefona 051/455-414 ili e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a broj sudionika je ograničen.

 

Top