Grad Crikvenica se priključio "Danima kolektivne sadnje - zasadi drvo, ne budi panj"
Objavljeno: 25.10.2019.
Pokrenuta je Građanska inicijativa "Dani kolektivne sadnje - ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ", s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

U navedenu akciju se uključio i Grad Crikvenica te će tako sutra, u subotu 26. listopada 2019. godine biti zasađeno 20 sadnica crnog bora.

Ovim putem pozivamo sve građane sutra u 09:00 sati na kolektivnu sadnju u Kotorsku ulicu (na dnu Kotora, preko puta Titovog gaja, s desne strane ceste) gdje će uz pomoć djelatnika Eko Murvice biti zasađeno 20 sadnica crnog bora te će time biti formiran drvored.

Lokacija sadnje je to koja najbolje odgovara navedenoj vrsti s obzirom na uvjete koje zahtjeva.

Valja svakako istaknuti kako Grad Crikvenica nastoji već više od pet godina osvijestiti građane o važnosti ozelenjivanja površina s obzirom da ima dva projekta na istu temu, a to su: „I ja imam svoje stablo“ – u kojem su poduzetnici mogli usvojiti stablo te ga označiti pločicom sa natpisom po želji te na taj način ozeleniti područje grada Crikvenice, ali i predstaviti sebe. Još jedan, veoma uspješan projekt je i „Drvored ljubavi“ koji svake godine u vrijeme Valentinova omogućuje svim zainteresiranim građanima iz Crikvenice, cijele Hrvatske, ali i šire, da za simboličan iznos usvoje stablo te uz njega stoji pločica s natpisom po želji. Za stabla se nakon sadnje i uređivanja brine crikveničko komunalno društvo Eko Murvica te je svakim danom sve više ozelenjenih područja u gradu upravo putem navedenih akcija.

Vjerujemo da je i ovo jedna od hvale vrijednih građanskih inicijativa koja će pokrenuti i osvijestiti građane na ekološki prihvatljivo postupanje prema okolišu.

 

Top