Olimpijski festival dječjih vrtića PGŽ
Objavljeno: 20.05.2019.
U subotu, 18. svibnja 2019., je 40-ak vrtićaraca dječjeg vrtića Radost nastupilo na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Primorsko- goranske županije koji se održao na Rabu.

Organizator ovogodišnjeg festivala su Dječji vrtić „Pahuljica“ i zajednica sportova PGŽ pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Primorsko- goranske županije i Grada Rijeke, a generalni sponzor festivala je INA d.d. Sudjelovalo je 11 vrtića PGŽ-a koji su svoje snage odmjerili u sljedećim disciplinama: trčanje na 50 metara, štafeta, skok u dalj, bacanje loptice, povlačenje konopa (djevojčice) i nogomet (dječaci).

Otvaranje Olimpijade započelo je svečanim mimohodom sudionika s olimpijskom zastavom na čelu i paljenjem olimpijske baklje. Nakon izvedbe državne himne, pozdravnih govora ravnateljice rapskog vrtića, dogradonačelnika grada Raba te dopredsjednika županijske skupštine Primorsko- goranske županije izrečena je zakletva kojom svi natjecatelji obećavaju sudjelovanje u istinskom sportskom duhu.

Unatoč kišovitom vremenu i mokroj odjeći i ovaj olimpijski nastup ostati će svim sudionicima i navijačima u lijepom sjećanju. Kao trajnu uspomenu svako je dijete dobilo medalju a vrtić pehar za sudjelovanje.

Naši dječaci osvojili su 2. mjesto u malom nogometu a imamo i srebro iz trčanja na 50 metara djevojčica Nadia Krpan.

Čestitke svim vrtićarima na osvojenom 6. mjestu u ukupnom poretku!

Hvala djeci, svim roditeljima na suradnji i sportskom bodrenju suradnji, trenericama koje su posljednjih tjedana pripremale djecu za natjecanja, trenerima Nogometnog kluba Crikvenica te tati Sanjinu Pažaninu koji je pomagao na terenu.

 

Top