Međunarodni Dan obitelji
Objavljeno: 10.05.2019.
Društvo Naša djeca već drugo desetljeće obilježava MEĐUNARODNI DAN OBITELJI s djecom našega grada i njihovim roditeljima, želeći da nam bude lijepo, jer DND-ovci daju sve od sebe da akcija bude atraktivna i zapamćena s ciljem da svi budemo skupa na jednom mjestu.

Tjekom proteklih godina Dan obitelji obilježavali smo na razne načine s učenicima osnovnih škola i djecom vrtića uz roštilj, sportske igre, likovne radionice zajedno s roditeljima na raznim prostorima u Selcu, Crikvenici, Dramlju, Jadranovu, Rajskim livadama, plaži, Macelu itd. Prije par godina organizirali smo panoramsku vožnju motornim brodom ELISABET, a poslije sa brodom SFERA koja se svidjela našoj djeci pa su poželjeli da sve to ponovimo i slijedećih godina.

Kao i svake godine ovu akciju Društvo Naša djeca organizira s djecom i s roditeljima u pratnji koja se nalaze na liječenju Dječjeg odjela Thalassotherapije, s djecom i roditeljima s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom grada Crikvenice, Općine Vinodolske i grada Novog Vinodolskog, s posebnom grupom djece Dječjeg vrtića Radost Crikvenica i njihovim roditeljima, s djecom Dječjeg foruma VENTULA Društva Naša djeca i njihovim roditeljima te s djecom koja su smještena u poludnevnom boravku Centra Izvor Selce također s roditeljima i odgajateljima.

Ujedno molimo odgajatelje, ravnatelje, medicinske sestre, tajnike, predsjednike i sve ostale voditelje vezane uz gore navedenu djecu da nam se pridruže jer svi zajedno činimo uz djecu i roditelje veliku obitelj.

SUSRET ORGANIZIRAMO 25. SVIBNJA 2019. GODINE S POLASKOM U 10.00 SATI S VELE PALADE brodom SFERA vlasništvo ROBERTA I KLAUDIA MANESTAR.

Očekujemo otprilike 200 sudionika, roditelja, nona, nonića i djece, učitelja, odgajatelja, medicinskog osoblja i svih ljudi dobre volje koji vole i rade za djecu.

Djecu s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom (njih 21) darivat ćemo poklon bonom u vrijednosti 100,00 kn, a sve ostale sudionike sokom i slatkišima. Za sve sudionike svake godine tete Dječjeg vrtića Radost i Centra Izvor Selce na zadovoljstvo svih nas peku kolače. Županijska lučka kapetanija Crikvenice darivat će svu djecu ove manifestacije sladoledom ćemu se djeca posebno vesele.

Vrlo je važno naglasiti da se Međunarodni Dan obitelji obilježava u cijelom svijetu kojeg je ustanovila Glavna Skupština UN 1993. godine uz preporuku da se takav Dan održava svake godine 15. svibnja i da postane tradicija posvećena svim obiteljima u svijetu. Svojom novom Rezolucijom 2002 god. glavna Skupština UN pozvala je sve države svijeta da tim povodom održavaju susrete obitelji da pripremaju programe i druge sadržaje na svim razinama posebno u lokalnim zajednicama.

Obilježavanjem tog dana svake godine se želi naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obiteljima kao osnovnoj društvenoj zajednici širom svijeta.

Cilj je trajan i želi se potaknuti djelovanje svih nadležnih subjekata u korist obitelji, pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja, prikazati solidarnost u potrazi i u rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji.

Poticajnim ciljevima želi se naglasiti da se bitna obilježja čovječanstva kao što su zajedništvo, tolerancija, demokracija i svjetski mir počinju izgrađivati u obiteljima znamo da je svaka obitelj čimbenik i korisnik društvenog razvitka i napretka.

DAN OBITELJI posebno organiziramo s osmašima na plaži zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini kada se opraštaju od osnovne škole i Društva NAŠA DJECA koje je planiralo njihovo slobodno vrijeme raznim sadržajima. Na plaži će učenici imati organizirano sportsko natjecanje na kopnu i moru od 08.00 do 12.00 sati pod vodstvom stručnih osoba osnovnih škola, a DND će ih nagraditi toplim sendvičima i sokom. U ovom druženju očekujemo cca 110 sudionika.

Ovu našu hvale vrijednu manifestaciju ne bi mogli realizirati bez glavnog sponzora GRADA CRIKVENICE, MARINERO TOURSA, ŽUPANIJSKE LUČKE KAPETANIJE, VRTIĆA RADOST TE CENTRA IZVOR SELCE, u kojoj ćemo uz druženje, pjesmu i smijeh uživati svi skupa.

Koristimo priliku da im se najsrdačnije zahvalimo u ime svih nas, a najviše djece našega grada radi kojih smo tu.

Hvala svima koji nam pružaju podršku uvažavanju obiteljskog života da organiziramo ovo lijepo druženje koje djeca s nestrpljenjem svake godine očekuju.

Obilježite MEĐUNARODNI DAN OBITELJI s nama, dođite i pridružite nam se svi koji volite djecu i radite za djecu i s djecom, pripremimo im zajedno druženje za pamćenje.

Srdačno vas pozdravljamo!

SVE ZA NAŠU DJECU, VELIKI DND-EOVSKI POZDRAV!

 

Top